perjantai 13. kesäkuuta 2014

Perjantai 13. kesäkuuta 2014

1934: Adolf Hitler ja Mussolini tapasivat Venetsiassa. Mussolini luonnehti myöhemmin Saksan tulevaa Führeriä ”hassuksi pieneksi apinaksi”.


3231. AAMUN AJATUS
Ei pidä nostaa itseään toisten
yläpuolelle moittimalla heitä;
joukosta tulee erottua omin neuvoin. 

Hyvinvointipalvelut 
laatu ja tasa-arvo-projekti

 Ite-arviointi
 
Asiakkaalle palvelua
Lapsille hyvä esimerkki
Itselle kunnioitusta




<Vertaiskäynti & Palveluseteli>

Onko ryhmämme oikeilla jäljillä?

Suorita ryhmäsi itsearviointi. Jotta ryhmän jäsenet säilyttävät nimettömyytensä, kukin vastaa kysymyksiin kirjallisesti. Tämän jälkeen vastauksista keskustellaan ja ryhdytään toimenpiteisiin.

•  Luotammeko toisiimme?
•  Olemmeko aidosti innostuneita ja välitämmekö toisistamme?
•  Uskallammeko kommunikoida avoimesti?
•  Ymmärrämmekö yhteiset tavoitteemme?
•  Olemmeko aidosti omistautuneet näiden tavoitteiden saavuttamiselle?
•  Käytämmekö kaikki kykymme hyväksemme?
•  Osaammeko ratkaista erimielisyydet?
•  Osallistuvatko kaikki?
•  Kunnioitammeko toistemme yksilöllisiä eroavaisuuksia?
•  Nautimmeko siitä, että saamme olla mukana juuri tässä ryhmässä?


Löysin monta samankaltaisuutta ITE-arvioinnista ja projektityöstä Kataisen puheesta.

Kertomukset kirjaksi -verkkokurssi
Potentiaalisten ongelmien ja mahdollisuuksien analyysi
 
Pirulliset ongelmat tuottaa poliitikko meidän selvitettäväksi, kun on opiskellut valtio-oppia. Muutenhan on ongelmat selvitettävä tai oppia elämään niiden kanssa eikä järjenkäyttö ole kielettyä näissä asioissa.

Luin äidin kuoleman jälkeen monta kirjaa surusta, joista jäi mieleen "Suru, ankara ilo". Isä oli mykkä surusta. Itsekseni olin ajatellut, että olisi pitänyt puhua ja lukea ennen kuolemaa. 
Omaishoitajana toimin omilla resursseilla. Ympäröivä maailma toimi ahdistavasti niin kuin maailma toimii. Johtajat ja virkamiehet käyttivät virka-asemansa mukaan valtaa halventamalla. Siitä oli tultava loppu. Kysyin lakimieheltä asiasta ja hän vastasi kirjeellä.
- Halventaminen on kielletty. Pahimmille suunsoittajille lähetin kirjeen ja minulle annetuista tiedoista perityt rahat palautettavaksi as. oy:n tilille. Yksi lähetti kirjeen takaisin. Käytin seuraavaa osoitetta tilintarkastajaa palauttaa rahat tilille.

Näillä kirjeillä oli yllättäviä seurauksia ja asiat taloyhtiössä ovat vihdoinkin asiallisessa hoidossa 24 vuoden jälkeen. Tätä lama teetätti ylivelkaisille, työttömille naapureille. Eikä lama ollut minun syytä. 
Omaishoitovuodet 1991 - 2000 olin omillani. Isän kuoleman jälkeen alkoi yhteisten asioiden hoito perunkirjoitusten jälkeen perinnönjako. Siinäkin enemmistöpäätöksillä tehdyistä päätöksistä selvisin ottamalla velkaa ja maksamalla riitelijän ulos. Jos olisimme puhaltaneet yhteen hiileen, olisi ulkopuoliset hämmentelijät pysyneet kaukana eikä sotaa Tiekarttana Länsirannalla olisi syttynyt. 

Olin verkkokirjoitustaidoton ja silläkin minua lyötiin kun digiaikaan siirtyminen viivästyi. Suomalainen koulutettu sukupolvi otti vallan ja ollaan uudessa lamassa, mutta vielä syvemmälle uppoamassa. Käytin 10 vuotta opiskeluun verkossa ja verkotta markkinamiesten kilpaillessa maksavista asiakkaista. 
Positiivarit palauttavat asioita mieleen Hyvinvointipalveluista laatu- ja tasa-arvo -projektissa. Uudet kriteerit minua kohtaan otettiin käyttöön heti kättelyssä. 
- Mitä sinä täällä teet, olethan kohta eläkkellä? kyseli kouluttaja esittelytilanteessa.
Yksi istuja etupenkissä ja monta tyhjää tuoliriviä takana olin ottamassa paikkaa projektin alkaessa. 
- Kaikki on varattu, istuja tokaisi. Peräännyin takariviin, mutta annoin palautteen. 
"Tilanne muistutti koulunaloittamispäivää vieraalla paikkakunnalla. Asetuin järjestäytyneeseen tokaluokkalaisten riviin. En kuulunut joukkoon ja minut palautettiin ekaluokkalaisten järjestäytymättömään laumaan ilman yhtään tuttua."
Seuraavalla kerralla pöydät oli aseteltu erikseen eikä minua siirretty itsemaksavana tilauskoulutuksen piippuhyllylle.

Tämä on alkua kysymyksille, olenko minä masentunut? Loppuvuoden viikkokirjeille  on oma teemansa. Kyllä - Ei rasti ruudussa vastauksena ei kerro meille mitään minun turhautumisesta/masennuksesta. Geriatric depression screening scale, GDS

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti