keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

vko 15

Päivän mietelause Kodit kasvavat kodeiksi
Ellen Niitin runo Kodit kasvavat kodeiksi teoksesta Tämän runon haluaisin kuulla 3. Suom. Brita Polttila. Toim. Satu Koskimies ja Juha Virkkunen, Tammi 2000. Lukijana kuuluttaja Maaria Seppänen. 

Kaavio maista, joissa blogia luetaan eniten 
Vaaran merkki vai myrskyvaroitus

Ellen Niitin ensimmäistä tuttavuutta "käsissäs kannat linnun unelmaa" olen siirrellyt paikasta toiseen enkä tiedä mihin se on joutunut. Unelmat ovat täyttymättömiä toiveita tänä päivänä. 

Aamun ajatus
Sinun tulee antaa aikaasi kanssaihmisillesi.
Vaikka se olisi miten pientä, tee jotain muiden
puolesta – jotain, mistä et saa palkkaa,
vaan etuoikeuden tehdä se. -Albert Schweitzer


Iloksen1 olen pannut merkille nuoret, jotka kysyvät.
- Ihanko totta, että annat meidän mennä kassalle ennen sinua. Tarkoitin mitä sanoin. Pojat olivat selvinneet näkymättömiin, kun vasta nostan kärrystä ostoksia hihnalle.
Saman koin terveyskeskuksessa asioidessani. Annoin vuoron kolmelle nuorelle, kun kyselivät, kestääkö kauan.  Kiittivät vielä poislähtiessään, kun saivat asioida ennen minua. 
On toivotettu tervetulleeksi ja vastattu asiallisen ystävällisesti, kun järjestelen asioiden hoidon jatkuvuutta. Savossa jää kuuntelijan vastuulle, mitä veemäistä on vastattu. Senkin ymmärrän ihmisten traumoista johtuvaksi, vaikka osaavat sen kätkeä vastaukseensa kuulijalle.

CARPE DIEM

  


Nykyhetken välttäminen on melkein sairaus meidän kulttuurissamme, ja meitä ehdollistetaan jatkuvasti uhraamaan nykyhetki tulevaisuudelle. Jos tämä asenne viedään loogiseen johtopäätökseen, niin silloin se ei edellytä vain nautinnoista ja iloista pidättäytymistä tällä hetkellä, vaan onnen väistämistä koko elämän ajan. Kun tulevaisuus tulee, siitä tulee nykyhetki, ja se meidän on käytettävä valmistuaksemme tulevaisuuteen. Onni on jotakin, joka on huomispäivää varten, ja sen vuoksi me emme koskaan tavoita sitä.

Voit kokea nykyhetken, tuon aina kanssasi olevan katoavan ajan, täysipainoisesti ja voimakkaasti, jos annat itsesi antautua siihen. Ime itseesi jokainen hetki ja sulje pois menneisyys, joka on mennyt ja tulevaisuus, joka tulee ajallaan.
-Wayne W. Dyer

Suljen pois menneisyyden, joka on mennyt ja tulevaisuuden, joka tulee ajallaan. Se helpottaa tavaroiden järjestelyä. Papereissa on voimassa olevat sopimukset merkityksellisiä.  (vuokra, sähkö, data, kotivakuutus) on puhuttu selväksi. Valokuvan löytyminen sulkee ympyrän. Meidän jokaisen elämä koostuu monista pienistä asioista. On kaikki hyvin taas.

 
Vaalit on käytävä ja sen jälkeen estettävä tulvavesien nousu pihoille ja pöydille. 

Ulkomaat klo 7:02
Valaat kehottivat intiaaniheimoa muuttamaan – heimo kääntyi suomalaisten puoleen



Vuori meressä
Quileute-kansan La Push-niminen asuinalue sijaitsee Yhdysvaltain luoteisrannikolla meren äärellä. Se on maanjäristyksille alttiilla Cascadian vyöhykkeellä, jolla kohtaa kolme mannerlaattaa. Kuva: Trev Harris, Aalto-yliopisto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti