maanantai 5. toukokuuta 2014

Tänään tahdon niin: 19. kirje

vko 19

Aamukampa 1.8.2003 - 1.8.2006
Lukulehti siltä osin kuin se palveli aikansa Lukulehtenä on tehnyt tehtävänsä. Ilman selittävää sanaa linkin viesti tyrmäsi. Kun tokennuin näkemästäni, halusin tietää miksi? 

Mäntsälän Torpparihulinoilla 2006 ilmoitti sukkahousu -kortintekijä "Yritys lopetetaan". Tämä kortti kolahti, olihan YEAT -näyttökansio hyväksyttävänä raadin edessä. Yritys ei loppunut 1.2.2005 eläkeajan alkamiseen. Silloin heitä ei ollut riittävästi laskemaan eläkkeen euromäärää. Kun aikansa veivasivat, oli eläkkeestä saatu takaisin perittävä, minkä olivat ehtineet maksaa. 

Loppujen lopuksi sain arvonimen "Varhennettu Vanhus" osamaksulla eläkkeestä. Höylätään päältä kuolemaan asti. On sellaiset pelisäännöt. Aamukampa tulisi loppuun nypityksi 1.8.2006 ja olisin tehnyt päivätyöni eläkeikään asti. 
Tulee eläkeuudistus kahdesta sovellettavasta eläkeiästä, 63 ja 65 vuotta. Työhistoriaani sovellettiin lakia "Yrittäjänä, maatalousyrittäjänä, perhehoitajana ja omaishoitajana toimittu aika ei kerrytä työhistoriaa". Meitä oli silloin yli 200 000 luuseria lain laatijan ja allekirjoittajan mielestä. Lopettamisilmoituksen jätin 31.12.2006.

Sen pituinen se. 
Toteutumatta jäi unelma Mansikkapaikasta. Passaun Lumoprinssi meloskeli viime kesänä oman kaupunkinsa kaduilla. Ei ole tarvetta lähteä merta edemmäs kanootti auton katolla melomaan meidän paskalammen rantoja. 

Runoteksti Ilmari Kianto 1899, helmikuun manifestin jälkeen - lauluja ja runoelmia, 1900
 


 
Jälkeenpäin



"Ei mikään kuollut,
et sinä en minä,
ei tuokio rakkauden.
Erään polun vain kuljin,
minä kuljin ja sinä...
Jäi hymyily surullinen."
~ Aila Meriluoto ~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti