perjantai 7. maaliskuuta 2014

Vattuilijat vatuloivat

Lahti tarjolla olevista sote-malleista: Vastuukuntamallilla mennään

Hyvä kun jollakin mallilla mennään Urpon päättäessä Orpon säätäessä valtakunnanmallista. Omaan omaishoitotilanteeseen kunta vetäisi sosiaalihuoltolain 30 §:n selvittäessään vanhan, sairaan henkilön avunsaamista ja siitä maksettavaa korvausta omaishoidosta sosiaalilautakunnalle ja erityisesti korvausta tyttärelleen.

Sosiaalihuoltolain 30 §:n mukaan *henkilö on oikeutettu saamaan apua vasta sen jälkeen, mikäli hän ei saa toimeentuloaan ansiotyöllään tai yrittäjätoiminnallaan, muista tuloistaan tai varoistaan, häneen nähden elatusvelvollisen henkilön huolenpidolla tai muulla tavalla. Tämän perusteella henkilön saamia eläketuloja ei voida pitää sellaisena etuutena, joista ei voida periä periä korvausta annetusta sosiaalipalvelusta. Tässä tapauksessa Arvid Tirkkosen tulee suorittaa korvausta saamastaan omaishoidosta sosiaalilautakunnalle ja erityisesti korvaus saamastaan hoidosta tyttärelleen.


Kun kaikki kuitenkin tapahtui kunnallisella kotihoidontuella aluksi, sitten omaishoidosta annetulla asetuksella ja viimeiseksi meistä tehtiin sosiaalipummeja, jäi kunta vielä osalliseksi Tiekarttaan Länsirannalla. Kunta ei kuitenkaa käyttänyt etuosto-oikeutta yhden osakkaan myydessä osuutensa. Kyse ei ole yleisestä edusta, vaan kunnan uusrikkaitten mökkiläisten edusta. 


Eu:n suurelle rahalle etsittiin sijoituskohdetta, jota kunta avusti alkuun pienellä rahalla rakentaakseen veneluiskan meidän rantaan. Yritin pitää puoleni pyytämällä tietoimituksen. Siitäkös kunnan ukot riehaantuivat halventamaan hankettani edustajani kautta.

Lopputulos oli kuin joukkoraiskauskohtaus jokaisen käyttäessä tilaisuutensa vuorollaan. Kysyin, mitä perkeleitä he luulivat olevansa määrätessään minulle uusia maksuja ja velvoitteita. Maksoin toimituskulut ja seuraavana keväänä lähetin nuoret puolustamaan perintöoikeuttaan. 
Veneluiskaa ei rakenneta, kun ranta on meidän.Tiekunnalla ei ole edes telapaikkaa meidän rannassa.

Sote-uudistus: "On vatuloitu riittävän pitkään, nyt tarvitaan päätöksiä" (4.3.2014 21:55)

Aatsipoppaa pojat keitti soppaa omalla reseptillä.
Hanuria ja ääniaaltoja kokkaa soppaa nähtyäni en enää yhtään ihmettele kokkien mainetta, jos se nähdään vain ruokalistan perusteella.
Ville halusi syödä paikallista ruokaa Jäämeren rannalla. Meilläkin syödään poroa puolukkakstikkeella. Sai jäistä kalaa ja ohjeet syödä käsin. Tarjoilijan opastuksella Ville kehui ruokaa hyväksi, mutta sylki sitten suunsa tyhjäksi servettiin, kun tarjoilija oli poistunut. Ville ehdotti samaa kokeiltavaksi meillä. Jos kadulta löytyy jäinen lahna, sitä voisi syödä lähtemättä Jäämeren rannalle.

Jos kokit ovat muuttuneet, ovat syöjätkin vanhenneet. Siitä on löytämäni versio 90 -vuotispäiviltä. 


Dinner for One - up Platt (Part 1/2)


Pikkukuva

Dinner for One - up Platt (Part 2/2)

Villen matka päättyi rannalle, jossa aamu alkaa ja toisella rannalla päivä päättyy. Jäämeren rannalla ihmiset elävät perinteitä kunnioittaen ankarissa oloissa. Eikö paikan kertomukset voisi jatkaa luonnollista kehitystä ilman sotaa. Sitten ainakin on aloitteva alusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti