maanantai 9. helmikuuta 2015

vko 7

Aamun ajatus
Kun päättää tehdä jotakin, keinot ilmestyvät. 
Joku voi selittää nämä onnelliset käänteet 
yhteensattumiksi, mutta lähempi tarkastelu 
osoittaa niin tapahtuvan säännöllisesti.

Ensiksi luin:



Kirja-arvostelut Elina Luukkaisen tarina
Kirjoittaja Jouko Varonen • 30.1.2015 • 14 Kommenttia
 
 Tilasin kirjan saman tien ja tänään sen sain kotiin kannettuna. Kun omaa kohtaloani surin ja purin sodan jälkeen, niin huomasin, että Elinalla on oma tarinansa jo ennen syntymäsotaani.




 
lauluni
Sitten tuli
Musiikkiarvostelut
Esa Luukkaisen laulut
Kirjoittaja Jouko Varonen • 7.2.2015 • 4 Kommenttia
 
Kumpaankin tuotteeseen kuuluu varainhankinta jonkun asian hyväksi. Kun oikea käsi ei tiedä, mitä vasen tekee ehkä hyvää tarkoittava teko saavuttaa kohteensa tavalla tai toisella.
 
Syyssinfoniaa tässä soittelen muuttopuuhissa. Kummallisesti muuttomatkani suuntautuu etelää kohti. Keväällä olisi paluumuutto pohjoiseen, mutta kaikki liittyy kuntauudistukseen, ettei alkuperäiset saa tulla perityille rannoilleen. Kunta on kutsunut venäläisiä muuttamaan suuntaa jakajan käden kautta viihde- ja vapaa-aikaan. Jokainen raharikas järjenköyhä ajatteli Suomen tulevaisuuden olevan näin helpompaa, mutta toisin näyttää käyvän.
 
Sotepalvelut on toinen aikapommi sodan jälkeen. Ei ollut kouluja eikä terveyspalveluja. Kun sitten oli rahaa mennä hammaslääkäriin, jättää hän suuhun liian korkean hammaspaikan. Sillä on ollut seurauksensa takaraivosärkynä ja muina vinoutumina. Ennen joulua olisin tarvinnut hammaslääkäriä, mutta vasta joulun jälkeen löytyi yksi päivystävä ottamaan vastaan. Hän ei jaksanut kuunnella alusta lähtien hammastarinaa, vaan palautti minut päiväjärjestykseen. Kerroin hänen sanomisensa erikoishammaslääkärille. Hammashoitaja puolusti lääkäriä säpsähtäen.
- Jospa hänellä oli paha päivä. 

Tarvitsen päivääni kantavia voimia. Niitä saan lukemalla ja kuuntelemalla musiikkia. Nyt kauppaan hakemaan muovipusseja kirjojen pakkaamista varten. Kirjat painavat paljon eikä kukaa jaksa siirtää liian suuria kirjalaatikoita. Samalla postitan ystävänpäiväkortit lähipiirille. Sitten muuttopuuhat alkaa toden teolla.





http://phnet.fi/common/css/images/header-bg_hl_4_2.jpg 
PHNet.fi
Tunnetko kaukaisen tunturimaan?
kysellään maakuntalaulussa.

2 kommenttia:

  1. voimaa muuttorumbaan! ja senhän jaksaa kun tietää että se antaa mieluista virikettä ja vaihtelua ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vitas - "Every One is at Home" Interview with English Subtitles https://www.youtube.com/watch?v=IDTHCsYTbyM viimeisen kerran rauhallinen aamuhetki kotona. lähetysikkunoiden kommentit eivät tule väliin vaalihuumassa eikä venäjän pakotteissa.

      Poista