maanantai 8. joulukuuta 2014

Tänään tahdon niin: 50. kirje toiselle adventtiviikolle

vko 50
Geriatric depression screening scale, GDS - depressiokyselyn 26. kysymys 
26. Onko Teillä keskittymisvaikeuksia?
o Kyllä
o Ei

Joulukalenteri: Porokuiskaajan arvoitus (S) on edennyt 8. luukkuun eikä kukaan ole kysynyt löytökoiraa. Kirje 49 oli luonnosasteella enkä vielä silloin tiennyt, että vanha Porokuiskaaja on poistunut ja tilalle on löydettävä uusi. Kaamos alkaa Korvatunturilla.


Pikkuveli piirsi Annalle mekon Linnan itsenäisyysjuhliin | Yle ... auttoi Annaa juhlapuvun valinnassa Linnan juhliin. Anna ei hävinnyt tungokseen, vaan edusti hienosti syövästä selvinneitä lapsia. Tutustuin Annan perheeseen Kuortinkartanossa isovanhempien ja lastenlasten kesäleirillä. Silloin taisin olla varamummona mummottomalle Annikalle. 

Dok: Sankarilapset avasivat puhumattoman maailman sodan aikana syntyneelle. Sodan arvet olivat arpeutuneet, kun 12 -vuotiaana vanhempani antoivat mahdollisuuden lähteä oppikouluun kauaksi kotoa.
Äänikirjaa kuuntelen silloin kun siihen on aikaa.


Äänikirja: Mirdja
Radioteatteri esittää. L.Onerva: Mirdja
L. Onervan 1908 ilmestynyt esikoisromaani naisena olemisen problematiikasta.
Onerva Lehtisen (1882-1972) oma elämä ja aika antoivat runsaasti aineksia hänen ensimmäisen romaaninsa päähenkilön, Mirdjan, elämään.
Mirdja oli aikansa sensaatio: se sai paljon kiitosta, jopa valtion kirjallisuuspalkinnon, mutta myös paljon kuohahtelevaa moitetta. Mirdja toi kirjallisuuteemme uutta ja ennennäkemätöntä, mutta nimihenkilön halu pysyä vapaana ja hakeutuminen useisiin eroottisiin suhteisiin vailla sitoutumisen tavoitetta oli monelle aikalaiselle liikaa.
Lukijana Erja Manto.


Ääniversumi. Miltä Sinusta Tuntuu? kuuntelen joulunpyhinä lahjakirjan asemasta. Ei ole keskittymisvaikeuksia, kun aikansa saa käyttää omalla tavallaan. Joulukortit ovat postittamista vaille, saksankielinen jumalanpalvelus tiistai-ilta. Silloin palautan Die Sieben Brüder'in pitkämieliselle lainaajalle.

Postin paketin ohjauksen toimimattomuus selvisi. Ei selvinnyt kysymällä postista eikä lähettäjältä. Lopullisen vastauksen antaa kysymys. Miksi postin työtä on siirretty Filippiineille? | Aamulehti Otan taksin ja noudan paketit postista enkä halua enää yhtään tarjouskirjettä lähettäjältä.
Palaan vielä Linnan juhliin. 

"Ilo ei riitä kuvaamaan tätä"

101-vuotias torpparin poika juhlii itsenäisyyttä Linnassa ...

 

Isän eläessä Kenraali edusti sotaan osallistuneita ja vielä isän kuoleman jälkeen 6.12.2000. Suomi-neidon 97 -vuotispäivillä edustaja oli 101 -vuotias Hannes Hynönen.
Kunnanlääkäri sanoi minulle viimeisellä vastaanotolla.
- Arviitti elää 100 -vuotiaaksi.
- Eivät mököttäjät elä niin vanhoiksi, vastasin. Lääkäri kuoli ensiksi, sitten isäni 93 v. vallanvaihtumispäivän jälkeen 7.2.2000.

Ilona Pellin syvänsinininen puku vuodelta 2000 keräsi kiitosta. 
Tässä presidenttiä tervehtii jalkaväen kenraali Adolf Ehrnrooth. (EERO LIESIMAA)
"Minä poika näytän maailmalle" - Adolf Ehrnrooth varoitti ...


101-vuotias Hannes Hynönen kaappasi kirjailija Sofi Oksanen tanssiin.  

Sofi Oksanen vaikuttui Hannes Hynösestä: "Kuinka kauniisti puhui edesmenneestä vaimostaan" (7.12.2014 14:05)

Olen otettu tämän vuoden linnan juhliin kutsutuista: Anna Rukko vapaaehtoistyön nuori edustaja, Elastinen vain elämää, hymyä huuleen ja suomalaiset hurmannut Hannes Hynönen. Eniten juuri 101 -vuotiaasta, syntyperältään juuri kuin isäni torpparin poikana. 

Kenraali varoitti eläessään, ettei kansaa saa jakaa kahtia. Olen elänyt isän kanssa kahtia jaetussa kunnassa ja kaikesta selvinneenä itse olen joutunut yhteiskunnan ulkopuolelle sijoittajien tultua lapsuuskodin naapuriin YYE:n enemmistöpäätöksillä. Pelkillä osoitteenmuutoksilla löydän itseni uudesta ympäristöstä maksamassa veroja ja jäsenmaksuja. Kerään helmat ja hameet humisten jätän entiset ja muutan sinne, minne minut kutsutaan nimellä ja toivotetaan tervetulleeksi.  

Jospa piispa Irja Askolan välittämä "käsky enkelin varjelemisesta kaikilla teillä" olisi totta  Suomi-neidon tulevissa päivissä ja samalla meidän jokaisen ihmisen tiellä, joka tietää minne olemme menossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti