maanantai 10. marraskuuta 2014

Tänään tahdon niin: 46. kirje

vko 46
Geriatric depression screening scale, GDS - depressiokyselyn  22. kysymys
22. Tuntuuko tilanteenne toivottomalta? 
o Kyllä
o Ei
Vaihtelu virkistää toivottomissa tilanteissa. PHNetin nurkkauutinen tiedottaa  neljännesvuosisadan takaisista tapahtumista. Olen kokenut henkilökohtaisesti muurin pystyttämisen elokuussa 1961. Jäin silloin itään tahtomattani. Kestiväthän itäsaksalaiset tämän ajan, niin kestin minäkin kulkiessani työn perästä susirajan kautta ruuhka-Suomeen. 

Kaksi kuukautta kesällä 1989 oli käänteentekevät, mitä tuleman pitää puoluepoliittisesti.
- ”Suomesta on tullut porvarillinen DDR”. Omassa elämässä kaikkeen on vedetty punainen syntyperä.

Stubbin on turha ihmetellä, Sipilä osui naulan kantaan

 

"Vielä vähän ennen muurin rakentamista kesällä 1961 Itä-Saksan puoluejohtaja Walter Ulbricht vannoi kommunistipuolueen lehdessä Neues Deutschlandissa ”Niemand hat die Absicht, eine Mauer zu errichten” (suom. kenelläkään ei ole aikomustakaan pystyttää muuria).[2] 13. elokuuta 1961 40 000 Itä-Saksan kansallisen kansanarmeijan sotilasta, poliisia ja työläistä sulki tiet ja kadut, jotka johtivat Länsi-Berliiniin. Ensin kaupungin jako tehtiin piikkilangalla, mutta pari päivää myöhemmin ryhdyttiin rakentamaan parempaa muuria, joka muurattiin betoniharkoista. Itä-Saksan viranomaisten mukaan muuri oli ”antifasistinen suojavalli” (antifaschistischer Schutzwall)."


25 vuotta sitten (Lähde: Wikipedia)
1989: Berliinin muurin purkutyöt alkoivat.
Yhtymäkohtia  Berliinin muurin ja Vihtaniemen yksityistien välillä on sijoittajien tulo yli 100 vuotta suvun hallussa olleille maille vaatien niitä tiealueiksi, pelastuslaitoksen harjoittelupaikaksi ja UPM:n metsäkoneiden varastoimista varten.
"Berliinin muurin alle jääneiden talojen ja tonttien omistajat ovat hakeneet korvauksia oikeusteitse aivan viime vuosinakin."

Saksan liittokansleri Angela Merkel asettaa kukan muistomerkille Berliinin pormestari Klaus Wowereitin kanssa (oik.) muistotilaisuudessa 9. marraskuuta 2014. 09 marraskuu 2014 12:52:48 Yle Uutiset | Tuoreimmat uutiset 
Muurin murtumisen 25-vuotispäivän juhlallisuudet alkoivat Bernauer Strassella sijaitsevalla muurin ja sen uhrien muistomerkillä. Koko artikkeli Merkel muurin murtumisesta: Unelmista voi tulla totta
Saksalaisen unelma on totta. 

Omalle unelmalle ei ole vielä ollut toteutumisen mahdollisuutta. Siitä pitävät puoluekateelliset poliitikot huolen.


Pienen ihmisen pienistä unelmista toteutumattomana kasvaa tyytymättömyys päättäjiä kohtaan. Vaikenemalla muurit kohoavat ihmisten välille, kun saa huutaa niin kovaa, ettei kukaan kuule, mitä meillä on sanottavaa. Valtioiden välit kiristyvät enkä odota huomista päivää. Tapahtukoon sinun tahtosi.

En hae korvauksia kunnan ja sijoittajien aiheuttamasta vahingosta. Toivon verottajan vastaavan kiireesti kiinteistöverotusta koskevaan valitukseen "vakituisesta asumisesta ja lomakiinteistöstä". Maanmittaustoimisto tapautui tuntoonsa yhden osakkaan myydessä osuutensa. Kunta ei käyttänyt etuosto-oikeutta ja uuden osakkaan tultua omistajaksi perinnöstäni ½ on Metsäyhtymää. Näin tapahtuu Suomessa, porvarillisena DDR -aikana.

Tie tehkää suoraksi, että tieyksiköiden maksajina kaikilla on samat perusteet yksikkömaksuja määrätessä.

Jättimäinen valoteos osoittaa Berliinin muurin reitin - Iltalehti

 

  

Vihtaniemen tie on puolet Berliinin muurin pituudesta. Kun pakotteet meitä alkuperäisiä asukkaita kohtaan puretaan, kaavailin jotakin tämän suuntaista larppausmatkaa kulkea suoraa tietä. Nyt siellä tauti tanssittelee talvitien tarvitsijoita ja kyselee "toitko terveisiä". Munkkiklubi: Tauti tanssi talvitiellä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti