lauantai 1. marraskuuta 2014

Tänään tahdon niin: 45. kirje

vko 45
Viikko 44 päättyi lauantain Pyhäinpäivään ja sunnuntaihin. Menneet muistot on muisteltu ja lopputuloksena on äärimmäinen teko. En anna kiireen mennä ohi, vaan minä menen kiireen ohi. Käännän vauhtipyörän U-käännöksellä, lisään vauhtia ja törmään kiireeseen vastaantulevien kaistalla. 

Minut on jyrätty. Nyt on minun vuoroni lisätä vauhtia valitusten käsittelyn nopeuttamiseksi. On palattava vuosituhannen alkuun. Olemme tämän ajan päättäjiä, vaikka elämmekin SF:llä musta-valkoista aikaa. Muita vaihtoehtoja ei ole kuin kääntää nokka vastaantulevia aikoja kohti menneeseen.

Itku, suru, masennus, ikävä, harmi 
Kuva: Juho Liukkonen / Yle
Raskaat uutiset tuovat myös omat kriisit pintaan (1.11.2014 10:10)

"Kuopion seurakuntien oppilaitospastori Panu Pohjolainen toivoo jokaiselta toivon lisäämistä vaikeina aikoina.
– Suomessa eletään tällä hetkellä hankalia aikoja. Olen havahtunut myös siihen, miten epätoivoista puhetta meidän valtionjohdosta ja puolueista tulee tällä hetkellä. Toivon, että ensi kevään vaalien myötä löytyisi ihmisiä, jotka sanoisivat, että elämään kuuluu vaikeitakin aikoja. Toivon luominen on meidän keskeinen tehtävä omassa lähipiirissä ja laajemminkin."

Vaikeat ajat on annettu elettäväksi, kuka sitä lähetyssaarnaajana jaksaa samassa asennossa vuodesta vuoteen muut kuin rauhanruhtinaat sponsorirahoja lisätessään rauhan välikappaleiden ruokakassin hinnasta. On ratkaistava ongelmansa tai opittava elämään sen kanssa. Yksilöratkaisut käyvät julmemmiksi. Mitä siitä jos itsensä teloo, mutta lasten hengen riistäminen näin kauhealla tavalla puhuttaa meitä kauan.

Radioteatteri esittää: Hulluus ja yhteiskunta
Sanataiteen lisäkurssi lääkäreille "taide ja taudit" on suureksi avuksi selvitä, kun kauheudesta tulee draamaa. Radiopsykiatrini diagnosoi "mikä meidät tekee hulluksi". Se ei ole mielisairautta meille, vaan luovaa hulluutta. Sillä ei ole mitään tekoa sairauden kanssa. 
Wienin filharmonikot esiintyivät Franz Welser-Möstin johdolla Sarajevossa 28. kesäkuuta jossa tasan sata vuotta sitten ammuttiin Itävallan kruununprinssin Ferdinandin surmanneet kohtalokkaat laukaukset. HD 
Kapellimestari Franz Welser-Möst puhui taiteen voimasta johtaessaan Wienin Filharmoonikkoja 1. maailmansodan alkamiseen johtaneista laukauksista. 

Geriatric depression screening scale, GDS - depressiokyselyn  21. kysymys
21. Tunnetteko itsenne tarmokkaaksi?
o Kyllä
o Ei 


Anonyymi: Cuncti simus concanentes (Musica Antigua de Albuquerque). Hummel: Tempo di menuetto pianotriosta nro 3 G-duuri (Beaux Arts -trio). Barat: Orientale f-molli (Jouko Harjanne, trumpetti, ja Kari Hänninen, piano). Foote: Gavotti (Seattlen SO/Gerard Schwarz). De Curtis: Non ti scordar di me. (Carlo Bergonzi, tenori, ja John Wustman, piano). Benedict: Rondo brillante pianokonsertosta Es-duuri (Howard Shelley, piano ja joht. sekäTasmanian SO/Howard Shelley). 

Valitsen Barat: Orientale f-molli'n aamuhuudoksi itselleni, muistuttahan se Veteraanin iltahuutoa. Tähän aikaan sovittaa juontaja De Curtis: Non ti scordar di me, kun pääskyset ovat jättämässä tämän mustaan maan ja keväiset rakkauden pesänsä. Kuitenkin loppu hyvin, kaikki hyvin. Aiheesta tehdyn elokuvan mukaan "Ethän unohda minua" vuodelta 1935.

Aamuhartaus 3.11.2014 kirkkoherra Tiina Keinänen  
Kirkkoherra Tiina Keinänen, Laihia. Virsi 510 alkaa sanoin: "Sinä, Jeesus, ymmärrät parhaiten". Oulaisten nuorisokuoro, Tapani Tirilä (joht.), Mika Jaakola (piano), Anneleena Puhto (huilu). 


Muistojen bulevardi on tulossa kuunneltavaksi. Vysotski: My vrashtshajem zemlju (Vladimir Vysotski). Vysotski laulaa Muistojen bulevardilla. Me pidämme maailmaa pystyssä. Me tunnemme itsemme tarmokkaaksi pitäessämme maailmaa pystyssä. 
Poimin tämän päivän otsikon  Suositulle omaishoitajien kurssille kaavaillaan jatkoa (3.11.2014 8:00) muistuttamaan omasta tarmokuuden ajasta osallistua akateemiselle verkkokirjoituskussille.

Kertomukset kirjaksi -verkkokurssi
Potentiaalisten ongelmien ja mahdollisuuksien analyysi

Siitä tuli projektityöhöni "potentiaalisten ongelmien ja mahdollisuuksien analyysi".  Hyväksyttiin kirjoittamaan verkossa  omaishoitajana. Se koitui kuitenkin kohtalokkaaksi omaishoitajalle. Peruutin hyvissä ajoin osallistumiseni ja sitten "minä ja muut maisterit" tulimme tulokseen, että kirjoituskurssi ei ollut tarkoitettu minulle eikä muille omaishoitajille. Sain ohjeita mennä 
- Vanhustyön keskusliittoon osallistumaan johonkin.
- Muinaismummojen muistelupiiriin, jos kirjoitta halusin.
- Lievästi dementoituneiden päivätoimintaan ammattikorkean järjestämään päivään.

Kurssi alkoi enkä ollut mukana. Hämmästyin suuresti, kun sain ensimmäisen laskun. Annoin järjestäjälle palautteen tuntemastani muistinmenetyksestä. Sain kollektiivisen anteeksipyynnön,  "minä ja muut maisterit"  eivät olleet ilmoittaneet peruutuksesta laskuttajalle. 

YEAT sai yhtä tylyn tuomion lain allekirjoittajalta. Ikä 61/64 vuotta on ehdoton. Työhistoria yrittäjänä yhtä ehdottoman olematon. Palkanmaksajat olivat siirtäneet työpaikat Kiinaan lapsityövoimalla tehtäväksi sijoittajien eduksi. Nalle vaatii ennenaikaisia eduskuntavaaleja. Siitä puhe mistä rikkailla puute.
Mitä meistä pienituloisista, onhan suurituloiset laatineet sellaiset pelisäännöt velkarahalla. Pienet neekeripojat ja suomalaiset pienituloiset menkööt sinne, missä pippuri kasvaa. Nalle varmisti rahansa muuttamalla kirjansa Ruotsiin. Työikäisen päätöksen lähteä Ruotsiin teki helpoksi, siellä oli koulutusta vastaavaa työtä ja työstä sai palkkaa elääkseen. Oma tarmokkuuteni on ollut kannustaa tekemään oikeita päätöksiä pätkätöiden sijaan 1999. 
Oma kesätyöni 1960 sai ikävää palautetta uskoonhurahtaneelta sukulaisnaiselta. Isä sai kantelukirjeen, että olin ollut huoraamassa Ruotsissa. Isä istui järvellä veneessä ja uhkasi hukuttautua tuottamani häpeän tähden. Näitä vihapuheita ei ole keskusteltu auki. Sain sanoa hänelle suorat sanat.
- Te kaksi vahvaa naista olette riidoissa keskenänne perinnöstä. Minä en halua kuulla siitä sanakaan. Eiköhän kuolema korjaa hyvän ja pahan tekijät. Luen linkit uudelleen "Toivon, että ensi kevään vaalien myötä löytyisi ihmisiä, jotka sanoisivat, että elämään kuuluu vaikeitakin aikoja. – Panu Pohjolainen"

Näen toiveen elämään kuuluvista vaikeista ajoista, ettei vesi lopu kattilasta eikä kuhmut päästä. Mielikuvitus asettaa rajat, mitä toivoo itselle tehtävän, sitä toivoo toisellekin. Politiikassa tasan ei käy onnenlahjat, vaikka on kyse meidän yhteisten asioiden hoidosta.


Päivittelen 9.5.2015 Iltalehdestä lukemiani lööppejä. On sanomattakin selvää, että 80% -idioottien joukkoon mahtuu kaikki rahan varaan laskevat. Jokaisessa on 20% tervettä maalaisjärkeä tullakseen toimeen.

Wahlroosin puheista kohu - "80 prosenttia ihmisistä idiootteja"

Tiettömän taipaleen takana saatu kokemus on oma vahvuuteni.
4/7. Hasfjordissa asuva Else Juliussen on värikäs persoona ja vähäväkisten auttaja. Kesällä Juliussen menee elikkoineen tunturiin, jossa hän varttui. Koska koulua ei ollut, hän oppi lukemaan vasta 15-vuotiaana.  

Verkkokirjoitustaidon opin vasta 64 -vuotiaana, lain vahvistajan mielestä ehdottoman yli-ikäisenä, ettei enää verkkokirjoitustaitoa tarvitse. Näin Syntisenlaulunmaassa talouden madonlukujen syklin alkaessa alusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti