maanantai 13. lokakuuta 2014

Tänään tahdon niin: 42. kirje

vko 42
Geriatric depression screening scale, GDS - depressiokyselyn  18. kysymys
18. Kannatteko paljon huolta menneestä?
o Kyllä
o Ei 

Aamun ajatus Aleksis Kiven päivänä
Kannustus avaa poikkeuksetta ovia,
jotka arvostelu on naulannut kiinni.
 

 
Malala's response to winning Nobel Peace Prize


Malala Fund
Voittoa tavoittelematon järjestö

Malala Fund | Facebook

Aamun ajatus: Näkyvin viisauden merkki on ehtymätön hyväntuulisuus. Se sisältää optimistisen elämän asenteen tulevaan. Malalan asenne nuoresta iästä huolimatta tuotti tuloksen nobel-palkintona.

Onnenkantamoinen ei muuttanut Ahtisaaren asennetta. Hänen lentävä lauseensa jäi elämään.
- On se niin perin onnetonta asiassa kuin asiassa. Hänet palkittiin rahalla, jota ei koskaan ole riittävästi. Hänelläkin on kaverit, joille kilautetaan hätätilanteessa. Lain esittelijä tulkitsi koulutusrahastoa koskevan lain sisällön.
- Olet yli-ikäinen 61/64 vuotiaana eikä sinulle ole kertynyt työhistoriaa yrittäjänä, maatalousyrittäjänä, perhehoitajana eikä omaishoitajana. Puhutaan elinikäisestä oppimisesta  mutta samalla myös tehdystä ja tekemättömästä työstä. Kyse on piilotetusta ikärasismista, kun optimaalinen työikä on 35 - 37 -vuotiailla. 
"Kuka ei vanhaa tunne, ei uuttakaan ymmärrä." Sukupolvenvaihdoksen estäminen ei synnytä uutta työtä. 
Amerikka ei tarjoa Natoa maalle, josta sille ei ole mitään hyötyä. Se hyöty pitää kaivaa syvältä, jos Nato -keskustelu ei osoita laantumisen merkkejä.

TYTTÖMÄINEN OLO

Tämän vuoden tyttöjen päivään liittyy kaksi suurta palkintoa. Kannamme huolta kolmannen maailman tyttöjen lukutaidosta ja oikeudesta käydä koulua. 

Suomen osallistumista sotaakäyvien maiden rauhanturvaamiseen  on perusteltu tyttöjen koulunkäynnin turvaamisella. Syy on kaukaa haettu, kun sodanaikana syntyneen koulunkäynti on ollut tuskien taival Geriatric depression screening scale, GDS - depressiokyselyyn ja 73 vuoden ikään asti. Pääsin kuitenkin tavoitteeseen oppimalla verkkokirjoitustaidon. Suomalainen on presidentin mielestä yli-ikäinen 61/64 -vuotiaana eikä hänelle ole kertynyt yrittäjyydestä työhistoriaa. Malala sai Nobelin rauhanpalkinnon, hänen puheensa YK:ssa painaa enemmän kuin CMI:n sponsoroiminen "rauhanvälikappaleena".

Kolmannet maat huolehtivat omista asioistaan, jos valtaa käyttävät maat antavat heidän elää rauhassa puolustamatta asein oikeuksiaan.


Euroopan kartta.Ulkomaat 9.10.
Jos maailma olisi jaettu oikeudenmukaisemmin, Suomi annettaisiin nigeriläisille ja Serbia suomalaisille.



- Sinä olit pentuna kova suuttumaan, tervehti ikänsä paikallaan ollut kansakoulukaveri, kun palasin syntymäkuntaani vanhempieni hoitajaksi heidän kirkonkylästä hankkimaansa osakkeeseen.

Asumisaika tiettömän taipaleen takana oli loppunut. Olihan sinne tehty tie, mutta sitä eivät vanhempani enää voineet hyödyntää. Ennen sijoittajien tuloa kunnan uusrikkaiksi mökkiläisiksi lähtivät vanhemmat tienkunnostustöihin rautaharavien kanssa. Lanaaminen oli nostanut kivenmurikat pintaan ja ne piti poistaa käsin.

Vanhempieni päätöksiin ei minulla ollut mitään sanomista. Poistuin lomalta työhön iloisena, että he vielä huolehtivat toinen toisistaan. Tientulo lisäsi trafiikkia Vihtaniemellä. Sitä isä ihmetteli, kun enää ei lähdetty kirkkoon eikä kuunneltu radiosta jumalanpalveluksia. Viikonloput olivat vieraita varten. 

Vanhempien kuoltua otin vastuun jakaa lahjakirjaosuudet osakkaille vanhempien toiveen mukaan. Kolme rakennettua kesämökkiä sai osuutensa rantatonttina kantatilan jäädessä jakamatta meidän mökittömien käyttöön.

Tästä kannan vielä aidosti huolta, kun kunta naapurina, tiekunta isäntänä ja kunnan uusrikkaat mökkiläiset edunsaajana käyvät sotaa Tiekarttana Länsirannalla. Oikeudenmukaisuus on kaukana omistuksissa. Verottaja ei ole ollut ajantasalla ei kunta eikä virkansa puolesta jakajan kättä käyttävät. Luottoluokituksen menettäessä yhden A:n on se seurausta väärän linjan valinnasta. Odotan oikeudenmukaisempaa jakoa maailmassa, jossa Suomi annettaisi sovinnolla nigerialaisille ja Serbia suomalaisille, kun ei osata jakaa hyvinvoitia tasapuolisesti. 

Jotka ovat ottaneet osansa vääryydellä, he jatkavat samaa kuoltuaan kiinalaisessa helvetissä, kun eivät huomanneet poistuneensa tuonilmasiin. Nalle teki vielä väistöliikkeen säästäen veroissa ja muutti kirjansa Ruotsiin. 
Päätös lähteä Ruotsiin tekemään työtä, jossa saa palkkaa elääkseen, on ollut oikeaan osunut. Se oli jo nähtävissä 1999, kun hoitajille oli vain pätkätöitä. Työpaikat ovat vähentyneet, työttömät lisääntyneet ja nuoret syrjäytyneet huolestuttavassa määrin.

Tähän on johtanut heikot hallitukset ja mieletön lainsäädäntö. Vihtaniemellä toteutui Virkkusen alulle panema kuntauudistus tavallaan. Seitsemän talvisavua oli sammunut, tilalle houkuteltiin yli 100 sijoittajaa. He eivät tulleet tekemään työtä eikä lisääntymään. He tulivat halvoille mökkiplänteilleen hankkimaan lisäarvoa lisäämällä mukavuuksia kustakseen nurkkaan. 

Ministeri Grahn-Laasosen mielestä jätevesiasetus olisi pitänyt hoitaa toisin silloisen hallituksen toimesta. Kuinka sitä kukkaan olisi ymmärtänyt, että tuleekin lama ja talousnäkymät heikkenevät. Sama koskee asetusta omaishoidontuesta 1993. Siinäpähän ministeri Huovinen lillittelee, kun omaishoitoakaan ei ole ratkaistu tähän päivään mennessä. Omaishoitajat ovat olleet mukana säästötalkoissa kolmella miljardilla. Se ei näy missään muualla kuin omaishoitajan jaksamisessa tai uupumuksessa AA+.

Aamun ajatus: Näkyvin viisauden merkki on ehtymätön hyväntuulisuus. Se sisältää optimistisen elämän asenteen tulevaan.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti