lauantai 27. elokuuta 2011

You contacts have not been very active recently

 

Kontaktit ovat odottavalla kannalla. Tuntuu kuin olisin sotkeutunut johonkin valtioiden väliseen vakoilutoimintaan ja olisin paljastunut. Blogin otsikko on salainen viesti vistalla odottamassa koneen aukaisua. Minulla ei ole käytössä oikeat koodit. Odotan.

Edessäni on Lahden yliopistokeskuksen tiedotuslehti 2011. Säästin sen vastasen varalle, millä passikuvilla täyttäisin 64 ruutua. Ne eivät riitä lukumäärältään julkaista niiden nimet, jotka saivat surmansa Utöyan ja Oslon yhden miehen terrori-iskussa. Heitä 77 surmansa saanutta suree koko Norja ja kaikki naapurimaat, joita tapa tappaa koskettaa. Onko syttynyt sota?
- Sano Annulle, nyt on sota!
Yrityksestä huolimatta, ettei enää koskaan sotaa, löydän itseni tilanteesta yhden naisen sota rauhan aikana. Miksi synnyin sodan aikana? Miksi kuolen sodan aikana? Loppuelämä on helpompi kestää 40 vuotta nuoremman täynnä elämänuskoa laulavan Latvian satakielen kanssa. Hän elää sittenkin, kun minusta aika jättää, JOS? Löysin runon "Pohjan satakieli" todistamaan, että näin käy satakielelle.

Pohjan satakieli

Se laukoi illasta puoliyöhön;
ja taas kun leimahti koilliseen
uus liekki uusine toiveineen,
se heräsi laulaja, laulajan työhön
ja oksalla nuoren omenapuun
koko suvisen kuun
se sepitti säkeitä armaalleen.

Yli perunamaan, läpi ikkunain
se laulu helisi, helisi vain,
ei näkynyt laulajaa.
Satakieli se on! minä julistin.
He nauroivat, isä ja äitikin:
Voi lapsi parka, ei koskaan saa
piha tämmöinen sellaista kunniaa;
mikä lienee pesätön peipponen!

Olin onneton, puolesta laulun sen
vain itkua vailla, kun häveten,
pojansilmin uhmasta liekehtevin
ulos tölmäsin hullussa hurmiossa
ja hiivin suojassa pensasrivin
kuin kissa syvässä ruohikossa
ja, laulajan kunnian tähden,
kiven sieppasin maasta ja - osuipas!
Miten onkaan Jumala avulias
ja altis luodun mieli.

Minä onnekas
sain todistaa kaikkien nähden:
se oli satakieliLauri Viita

Videovalinta on kuvattu ruudun takaa ja siksi epäselvä. Tutkin tarkkaan yliopistokoulutuskalenterin antia Wellamo-opiston sivuilta sen ensiksi luettuani. 
Oikeustieteellinen: 
Johdatus oikeustieteeseen (HY) 2op -- Wellamo-opisto
Johdatus oikeustieteeseen (HY) 2 op, verkko-opinnot -- HY Avoin yliopisto
Johdatus oikeustieteeseen (HY) 2 op, verkko-opinnot -- HY Avoin yliopisto
Maa-,  vesi- ja ympäristöoikeus (HY) 6 op -- Wellamo-opisto

Oikeustieteellisiä opintoja olisin tarvinnut ihan omaishoitajan arkipäivän pyörittämisessä. Kysyin Lapin yliopiston koulutuksesta Tammivalkamassa elämäntarinan kirjoittajakurssin vetäjältä sisäpiiritietona 10 vuotta sitten. Nämä opinnot minua houkuttaa vielä tänä päivänä, onhan minulla lakikirja irtolehtipainoksena. Asumista, kiinteistöverotusta, tieyksiköitä, rasitetietä ja viimeksi jätemaksua koskevan rahastuksen perusteisiin tarvitsen ihan täsmälain. Kiusaamisen laillistavana lakina olen joutunut nämä läpikäymään. Omaishoito on lakina alkutekijöissä, jos ei lasketa Hyssälän nimitystä poliittisin perustein Kelan pääjohtajaksi. Kävisikö joku tarkistamassa, onko johtajan tuoli käytössä? Nimityksen jälkeen mainingit ovat tasaantuneet ja kaiku uinahtanut unohtaen tehtävänsä.

Sirkka Hämäläisen eläkeratkaisut on minulle ohjenuorana opastaa nuoria opettajia kultaisten kädenpuristusten merkityksestä. Pääsee sitten riitoja ratkomaan, varsinkin oopperan riitojen sovittelijana. Alusta on aloitettava oikeusministerinkin tangomarkkinoiden avaajana. Opetusministeri sai oppinsa Tapsan tahdeissa stripparin ilmestyessä lavalle. Hyvin on pullat uunissa ministeritasolla esileikeissä, kun valtiopäivät ovat vielä lomalla, viihteellä vapaa-aikanaan. 

Muistuma Katujätkä-projektikokeilusta antaa harjoituspaikan koulutetulle hierojalle aloittaa työnteko yrittäjänä 10 vuoden haahuilun jälkeen. Kun kuntoutustuki jatkuisi kokeilun ajan ei enää kiinnostusta harjoitteluun ollut. Sain itse tehdä harjoittelijan työt alennetulla hinnalla. Oppirahat on maksettu omaishoitajien hyväksi tehdystä työstä. Sehän oli vain minun hömppää ja hyväksyn sen hömppänä sanojien mielestä. Minulle se oli totista työtä, josta kertyi 54 miestyövuotta, jos enää mitkään käsitteet vastaavat toisiaan. 

"Tikutus taltioi muistot ja terveystiedot." Kuultuani uutisista terveystikusta, lisäsin siihen mukana kuljetettavan tarvittavan tiedon. Siinä on se ohjekirja, jota syntymässä ei saada toisten huolehtiessa meistä koko elämän ajan. Varaosapussi olisi tarpeellinen huoltoa varten. 
"Kierrätyspalvelin kertoo asukkaille jätemäärät." Jätekukko laskuttaa jo olemattomasta jätteestä ulkolaisen perintätoimiston kautta. Kuinka sanon esittelijälle uskottavasti  (§11), että se on yli 100 vuotta vanha rakennuspaikka, ollut kylmillään yli 30 vuotta vanhempien muuttaessa kirkonkylään. Laki on niin kuin luetaan. Kuka lukisi lakia oikein? Esittelijä vetoaa tähän lakiin asumisesta lapsuuskodissa 1900 -luvulta lähtien. Mökistä ei tullut lomakiinteistöä sijoittajien tultua rahastamaan meitä alkuperäisiä asukkaita.

Voimauttavan valokuvan menelmän -perusteet ovat arvossa arvaamattomassa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti