maanantai 24. lokakuuta 2016

Vika viikkoko?

Viikon puheenaiheet
Viikon puheenaiheet, vikko -43
Kirjoittaja Värtsi • 24.10.2016 • 0 Kommenttia 

Sana on vapaa 

Ei hätää, vikko korjataan, kun kirjoittaja sen huomaa. Se on netissä kirjoittamisen etu korjata virheet. Käsinkirjoitettu teksti musteella piti kirjoittaa uudelleen kokonaan. Uuden virheen jälkeen taas uudelleen. Poistan linkin varmuuden vuoksi, ettei korjaus poistaisi vikko -43 virhettä.

Vuosi 1943 on sotavuosi, meidän sota-aikana syntyneiden viimeinen vuosi. Sen jälkeen syntyneiden aikaa varjosti sotakorvausten maksaminen. Lapsi tuo leivän tullessaan, sanottiin. Omat nälkävuodet koin ammattikoulutuksessa, joka kuitenkin rahasti käsityökoulun vaatimuksella hakea Käsityönopettajakoulutukseen. Vain harvat ja valitut tulivat valituiksi.

Kerroin ammattihaaveesta saksalaiselle kirjeystävälle. Hän tarjosi tilaisuutta lähteä Saksaan, olihan siellä käsityönopettaja arvostetussa ammatissa. Berliinin muuri erotti meidät ensitapaamisella. Jatkoin valitsemallani tiellä ja huomasin, ettei käsityötaitoja enää meillä tarvittu. 

Viimeksi olen kuullut kirurgin haavanompelusta hänen siististä jäljestä. Joku tohtori ei yrittänytkään peittää puutteitaan, vaan keskelle lihasta teki arpikudosjäljen.

Viikon puheenaiheet
Viikon puheenaiheet, viikko -43
Kirjoittaja Värtsi • 24.10.2016 • 0 Kommenttia
4 Kommenttia
Sana on vapaa

Vapaa sana R.I.P sinivalkoinen ääni ja syväaurattu metsämaisema. 5. kommentti ensilumelle: ….”lumihiutaleita hiljalleen, sataa maahan vielä vihreeseen,
syksyn keltalehdet peittäen, heittäen pois”……. jos vielä joku muistaa lumen tulon ennen joulua.

6. kommentti Kankaalan Pekka ja Kiteen Mieskuoro 110 V >
http://kankaalanpekalta.blogspot.fi/2016/10/kiteen-mieskuorolla-on-110v-juhlat.html
https://www.youtube.com/watch?v=UgY4aNnsKIs

11. kommentti on ajankohtainen ja toivottu: 
KUTSU VÄRTSILÄN RIISTAMIESTEN HIRVIPEIJAISIIN
Viikon päätteeksi siirretään kelloja talviaikaan. Olin etuajassa siirtämässä aikaa taaksepäin viikko sitten. Eteenpäin on mentävä muutenkin kuin mummo lumessa kaatuessaan.

PS kirjoitusvirhe korjattu niin kuin sitä ei olisi ollutkaan. Ei millään pahalla, sattuu näitä virheitä itsellekin. Ensilukemalla on sokea omille virheille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti