maanantai 13. tammikuuta 2014

Tänään tahdon niin: 3. kirje

 vko 3 
Pimeimmässä nurkassa Kohtalonköynnös on pudottanut kaikki lehtensä. Kuoleeko se? Ei, uuden verson kärkeen on ilmestynyt kukka.  Avaa aamuhartaus taustaksi ja lue ihmeellisestä höyrystä, jota Häyry ei selosta eikä yhtään uutista Raatikaisen tuutista. Hartaudet: Aamuhartaus 13.1

Lokomobiili. Kuva: Pielisen museo Kyllä höyry on ihmeellinen.

Eilinen orpo olo vierotusoireineen saa vaeltelemaan tv-tarjonnan ja areenan välillä. Vierotusoireet johtuvat kipulääkkeen käytön lopettamisesta. Ne ovat siltä osalta tutut, minkä käytöstä milloinkin on luopunut. Ruokavalion muutos siirtyminen rajoitettuun vähärasvaiseen tuotteeseen aiheutti rajun silmätulehduksen. Tulehduksena siihen on pitänyt hakea silmätippoja, mutta oireena se kesti kolme päivää ja siihen se loppui.

Apteekissa on vuoden kestävä e-resepti kipulääkkeestä. Ohjeena on ottaa joka päivä hoitotason säilyttämiseksi. Lääke on loppunut tukusta toistamiseen korvaavan tuotteen osalta ja siitä tämä vierotusoire. Luulin silmätulehduksen taas alkaneen. Katselin jo päivystyspaikkaa, millä numerolla tilaisin ajan ja mihinkä menisin näyttämään tulehtunutta silmäluomea lääkärille. Siinä pähkäillessä vaiva ei kroonistunut, vaan akuuttina poistui, mistä oli tullutkin. 
Tämä oireilu on minulla geeneissä, mitäpä sitä kyselemään, mitä tuleman pitää. Näin minä reagoin lääkkeisiin, hoitoihin ja hoidon puutteeseen. Pekka Puska jäädessään eläkkeelle sanoi narkolepsian olevan autoimmuunisairauden. Siksi en suojaa läheisiäni flunssa- enkä pneumokokkirokotteella. Enhän tiedä, minkä autoimmuunin se minussa tuo näkyviin. Borreliassa on tarpeeksi, kun siihen ei ole hoitoa.

http://www.studiokorento.fi/img/full/kesla-harvesterikoura.pngSTUDIO KORENTO - valokuva | mainoskuva | lehtikuva
Kuvan siirtäminen facebookista ei onnistunut. Kohteena kehityksestä lokomobiilille, joka kuvaa enemmän vanhempieni työaikaa tiettömän taipaleen takana.
Isä kävi hätäaputöissä tietyömaalla hevosen kanssa. Kumipyöräkärryjen hankinta oli ehtona päästä töihin. Se oli kehityksen huippu Vihtaniemellä. 

PikkukuvaSeitsemän talvisavua hankki tien Vihtaniemeen. Vitas-"SHORES OF RUSSIA"MV(2 language captions)
Kunta väljvouhkana lupasi meidän lapsuuskodin uimarannan uusrikkaille mökkiläisilleen houkutellessaan sijoittajia halvoilla kesämökkiplänteillä rannoilleen. Siellä on 100 edunsaajaa jotka syrjäyttävät meidät alkuperäiset omistuksillaan. 

Pikkukuva 
Muuttaako se mitään elämän palautumiseksi, sen näkee sitten kun.... VITAS - Shores of Russia


Eilisen katsottaviin kuului Tummien perhosten koti, joka tuo mieleen Eteissaaren viimeiset asukkaat kunnanmökissä.  Hätää olikin kärsimässä perheen isä poikien vartuttua vahvemmiksi kuin isänsä. Areenasta myöhään illalla Kotikatsomo: Kansan mies ja Jäämeri 30 päivässä. Päivällä en voinut ohittaa Historia: Hitlerin synkkä karisma. Vasta viimeisinä vuosina on totuus tullut esille ja toistuu tänä päivänä parempiosaisten vallan tavoittelussa maassa kuin maassa. On oltu koomassa kymmeniä vuosia asioiden hoidossa, kuka jämähti mihinkin pisteeseen. Israelin pääministeri kesti 8 vuotta ja tänään hänet haudataan.

Tästä päivästä Avec Tastula kertaan aikaa omaishoitajana laskennallisesti 54 vuoden ajalta. Yöllä myöhään luin kirjaa Tarja Halosesta, kaikki liittyy kaikkeen. Nukuin huonosti yön, mutta onhan näitä öitä nukkua paremmin ensi yö. 
Muistojen bulevardi piti alkaa "Kissa vieköön" kappaleella. Mutta väärä raita on 1100 -luvulta. On tuttu ja laulan latinaksi entisessä elämässäni tutuksi tulleen laulun. Eilen oli koiran ilme aktivoinut elämäni peilikuvat kissanviiksistä. 

Sain palautteen, mikä on tilanteeni tänä päivänä. Sen antaja oli kysynyt lampunvaihtajalta, miltä yksiössä näyttää. Jos koko kaamosajan asun pimeässä, ei paljon ole tapahtunut. Tänään Halti vapautuu kaamoksesta, niin minäkin. Jatkan Kuolinsiivousta, eiköhän se juhannuksen Akustiseen kulta-aikaan mennessä ole saatu päätökseen. Julukunen Tiprusta on lakannut soittelemasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti