lauantai 22. tammikuuta 2011

Wiljami on kaapattu

Yritin selvittää sitä jo eilen, kun sain maksumuistutuksen Wiljamin kotivakuutuksesta. Kela, vakuutusyhtiöt ja pankit ovat keittäneet sopan omalla reseptillä. Sitä he maistelevat, onko tuoreista raaka-aineista keitetty soppa jo syötävää. Kelalle on jo toimitettu valtakirja, että saan toimia veljeni kirjurina. Hän oli melkein sokea, kun 45-vuotiaana oli harmaakaihi sumentanut silmät. Kelalle hän olisi rahastuksen kohde näkövammaisena. Hän sai kuitenkin näkönsä takaisin kaihileikkauksella. Siihen pääseminen on oma juttunsa; tieto-taitoa on leikata, mutta kuka sillä saa rahastaa.

Puhuminen omasta puolesta on yhtä vaikeaa, kuin Veikon antama puheopetus kesäkotipossulle. Veikko ruopotteli 2 viikkoa tuottaen mielihyvää possulle ja possu oppi sanomaan 'kiitos' possujen kielellä:
- Nöf! Se sisälsi kaiken yhteisymmärryksen possun ja kasvattajan lyhyen kesän aikana. Jouluna possu omena suussa kiitti hyvästä kesästä.

Kela-asiointi on loppuun käsitelty tälle vuodelle. Vakuutusautomaatti pitää kiinni tehdystä sopimuksesta, johon kohdistuva maksu ei osunut kohdalleen. Soitan asiakaspalveluun. Siellä on sama käytäntö ohjaamassa näpyttelyä kuin kaikissa isoissa organisaatioissa älyautomaation opetuksessa. Kun vihdoin pääsen perille, kysyn:
- Onko siellä automaatti vai ihminen vastaamassa?
Sanoi olevansa ohjelmoitu ihminen vastaamaan. Maksu on maksettu, mutta se on ohjautunut eri kohteeseen. Samoin sain kaikkien tuusniemeläisten maksamattomista veroista ja laiminlyönneistä tiedot vastuullisena, kun olin pudistanut tomut jaloistani isän kuoleman jälkeen.
MIKSI, sitä kysyin ja kysyn aina uudelleen uusien rahastajien edessä. Kuinka voin sanoa irti vakuutuksen, jolla ei ole mitään merkitystä.
- Lähetänkö valtakirjapyynnön veljellesi, että voit hoitaa hänen vakuutusasiaansa?
- Tule veljesi kanssa toimistoon asioimaan, että veljesi allekirjoittaa irtisanomisen. HÖH!
- Asun Lahdessa ja vanha veli Tuusniemellä. Ei ole käynyt luonani koskaan edes kylässä.
Tämä puhelinneuvottelu saa minut arvioimaan uudelleen kaikkia vakuutusmaksuja. Niistä vakuutuksista pitää päästä eroon.


24h Verkkokirjoittajan talossa:
On minulle edistystä, 
  • kuulla klo kuuden aikamerkki, 
  • kuulla klo seitsemän uutispätkä, 
  • kuulla klo 7.50 aamuhartauden pitäjän, Larikan nimi, 
  • kuunnella klo kahdeksan jälkeen Erno Paasilinnan haastattelu sängyssä. 
  • Siinä oli jotakin sanomaa älyköistä. Lähiökodin puolesta Virpi Hämeen-Anttila toi julki, eivätkö älyköt asu erilaisissa hienostoympäristöissä. 
  • Kuulen klo kymmenen uutisista maahanmuuttajien olevan enemmistönä joillakin asuntoalueilla. 
  • Vihtaniemellä seitsemän talvisavua on sammunut, tilalle kunta on tuonut n. 100 uusrikasta kunnan mökkiläistä.
En ole syrjässä yhteiskunnasta enkä pudonnut kuin eno veneestä. Mustalaisleirit muuttavat taivaaseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti