tiistai 7. kesäkuuta 2011

Nainen von Finnland

 

Suomalainen nainen on yhtä arvostettu kuin Suomen hevonen. Lienee jotakin sisäpiiritietoa, mikä erottaa naisen kirjoitukset kotikissasta. Taloyhtiö on solminut dna:n kanssa sopimuksen 2 megan ilmaisesta laajakaistasta. Otin numeron ylös ilmoitustaululta ja harkitsen tarkkaan etukäteen, onko syöttiin tarttuminen joku hämäys dna:n puolelta. Eihän soittaminen ota jos ei annakaan. Olen jotakin oppinut näistä puhelin-, mainoskirje- ja "ihan  kanta-asiakkaan lahjatarjouksista". Siitä on aikaa kuusi vuotta, kun siirryttiin digidigiin. Tupatarkastukselle tullut teknikko sanoi tervehdykseksi.
- Etkö sinä mitään ymmärrä? Kaikki yhteydet katkesivat ja loppujen lopuksi viankorjaaja oli ovella 67 euron hinnalla katsomassa, olisiko vika minussa. Monelta veloitukselta säästyin, kun annoin 67 euron vihjeen korjata viat kellarin ja kerroksen välillä. 

Olen alkutekijöissä. Teeveestä näkyy uusintoja korotetulla mediamaksulla, laajakaista toimii 1 megan nopeudella. Roskaposti on loppunut. Teho-osaston lääkärin anteeksipyyntö oli parantava sana. Hän käytti kipupotilaalle varatun ajan hoitajan kanssa muhinoimiseen ja sitä hän pyysi anteeksi.
- Päiväsi on pelastettu, kun osaat pyytää anteeksi. Lääkäri häkeltyy ja varovasti tutkii vaivani kaukaa kuin näkymättömällä kepillä olisi minuun koskenut. Hermoratatutkimus tuo leikkaustarpeen heti, mutta se ei ollut koko totuus kivun hoidossa. Kipu parantui itsestään ja syy selvisi verikokeesta punkin aiheuttamaksi.

Miljoonaperintö paperilla aiheuttaa jatkuvasti uusia maksuja yhteyksien luomisesta. Perintätoimistolle on annettu oikeus ulosmitata kaikki laskut, joita kunta suuressa viisaudessaan keksii lähettää. 
- Maksa, perkele, laskusi. Asiakaspalvelussa sanotaan.
- Et ole lukenut laskua tarkkaan. Minähän sen vuoropuhelun aloitin pyytämässäni tietoimituksessa voidakseni palata lapsuuskotiin jatkamaan vanhempieni jalanjäljissä. Kunta naapurina, tiekunta isäntänä ja kunnan uusrikkaat mökkiläiset edunsaajana olivat toista mieltä. Ovat vielä mielipuoltansa tänä päivänä.
- Mitä perkeleitä te luulette olevanne?

Kehittyvien maakuntien Suomi teki pohjanoteerauksen lahjoessaan poliitikkoja. Suomi sai ihan pienen kolauksen korruptioepäilystä. Kädet on kuin Eesaun kädet, mutta ääni kuin Jaakobin ääni. Tunnen poliitikkoja ulkonäöltä, mutta ajatukset tulevat valopäistä. Niitä vaelteli Tuusniemen raitilla negatiivin ruskeina pallopäinä aina kadun toiselle puolelle pyrkimässä. Tai livahtamassa pusikkoon kuin käärme paetessaan.

Keski-Karjalassa ollaan myöhässä kunnanjohtajien pyrkiessä pois kunnistaan. Liian hyvät referenssit laukaisevat hälyytyskellot. Onko kehut saavutusten seurausta vai pyrkimys päästä eroon. Tuusniemellä 1990 -luvulla kolme kunnanjohtajaa onnistui hankkiutumaan pois. Yksi oli tulossa takaisin, mutta ei huolittu. Samaa ajattelen seuraavasta presidentistä, otti ja lähti, tullakseen takaisin. Saattaa kuitenkin antaa tilaisuuden presidentintekijälle. On se perin onnetonta, mitenkä piirakanrypytys onnistuu. Käsityö on tekijänsä näköinen, ei ole muottia kuin syöpälapsen sädehoidolle paikallaan pysymistä varten.
- Syöpälapsi pyysi päästä muottiin nukkumaan. Se ajatteluttaa vielä tänä päivänä kokea turvallisuutta ja tarpeellisuutta.

Nainen von Finnland on yleisnimitys Tunisiassa. WTC:n tornien sortumisen jälkeen tunisialaiset kaipasivat poissapysytelleitä amerikkalaisia turisteja saudien rakentamille lomarannoille.
- Äitini ja sisareni Amerikasta, esitteli nuori mies minut ja tyttäreni baarissa istujille.
- Onpa urhea nainen, kuului supina pöydissä.
- Olen Suomesta, oikaisin esittelyä.
Nainen von Finnland on yleisnimitys  Mies von Finlandin mielestä. Mies von Finland näkee sijoitukset dollarinkuvina silmissään nais-, huume- ja asekaupoissa.

Saksassa on yleistä, että sukunimi alkujaan kuvasti ammattia tai yhteiskuntaluokkaa. Aikanaan mies on vaihtanut sukunimensä esimerkiksi vaimon korkeamman aatelisarvon mukaan. Suomi-neito ilmoittaa nimenmuutoksesta; Nainen von Finnland. Kirjoitustapa erottaa miehen ja naisen toisistaan. Eivät ole samaa maata, mutta kaukaista sukua toisilleen. Tähän on tultu vaalin tuloksen vaikeuttaessa hallitustunnusteluja.


 
Leijonat eivät nuku tänä yönä. Isoveli yrittää valvoa eikä kaikki puhu totta hiihtäjien suudeltua maata kuin paavi polvistumalla. Paavinko pitäisi antaa synninpäästö? Pappien naiset pakotetaan vaikenemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti