perjantai 30. syyskuuta 2011

Johdonmukaista

Aamun ajatus 30.9.2011

Tee suunnitelmasi niin mielikuvituksellis(i)(e)ksi kuin pystyt,
koska vuosien päästä ihmettelet, miten keskinkertaisilta
ne jälkikäteen näyttävät. Silloin ihmettelet, mikset
tehnyt sata kertaa suurempia suunnitelmia.
-Henry Curtis

Positiivarit katson aina ensimmäiseksi sähköpostista. Kammen kääntäjänä olen posetiivari, katusoittaja harvoin laulaja. Rampa kyläkuvaaja, jos minulla olisi järjestelmä kamera ja osaisin sitä käyttää. Minulla on ollut suuret suunnitelmat, suurempia ei ollut Luojankaan suunnitelmissa minua varten. Olen tallannut liian suuria liian pieniin kenkiin ahdettuja varpaita. Siitä saan aina muistutuksen Öllin isältäkin.
- Sinä kun oot suureen mualimalla oppinut.
Suulla suuremmalla vastasin.
- Vaikka isäni oli nuoruudessa renkipoikana ja äitini piikalikkana suuressa talossasi tekemässä töitä, minä en ole sinun piikasi. Minulla on ammatti ja työlläni on hintansa. Se oli riemullinen kokemus rokottaa rahalla täysi hinta työstäni. Enkä tänä päivänä ole pudottanut hintatasoa, vaikka minusta tuli sosiaalinen hieroja. Kaupunki myi työni 10%:n alennuksella eläkeläisille. Sehän tarkoitti sitä, että kaikki etuoikeutettuna itseään pitävät olisivat ohittaneet jonot. Olen sosiaalinen hieroja, mutta kukaan ei ohittanut jonoa, ei edes kansanedustajan äiti.

Lasken "johdonmukaisuus" sanan toistoa aamulähetyksessä. Ihan riittävän monta kertaa, etteikö se toisi mieleen omaishoitajille järjestettyä juhlaa suurissa puitteissa. Piti saada poliittinen puhuja. Silloin näin Tuusniemen minijän livenä, mutta saman tien tein arvion. Hän ei puhunut sen päivän omaishoitajalle, vaan johdonmukaisesti tämän päivän ministerinä päättämässä jostakin Romanian liittämisestä Schengen sopimukseen. Näillä on yhtä paljon yhdistäviä tekijöitä kuin suomalaisella Schindlerin listaan.

Minut oli siirretty paikalliseen yhdistykseen osoitteen muuttuessa. Sopeutumisvalmennuskeskus pommitti mittavalla kurssitarjonnallaan. En tuntenut olevani oikea kohde kirjeille enkä kursseille. Ne eivät koskeneet minua. Kielto tuli kaupungin virkamiehen taholta.
- Älä puhu omaishoitamisestä mitään. Syystä, että sinulla ei ole hoidettavaa etkä ole ollut omaishoitajana tällä rahanjakoalueella. Kaikkia omaishoitajia ei tarvitse kaivaa esille, kun ei ole rahaa jakaa kaikille.
Kaikille omaishoitajille ei riitä tällä alueella edes vertaistukea.

Joukkoon on tullut uusi omaishoidontuella autettava ryhmä. He ovat syöpälapsia. Minä saan vapaaehtoistyöllä olla mukana sairastuneiden lasten vanhemmille, isovanhemmille ja läheisille vertaistukena. Se on minun urani mielikuvituksellisin juttuni. Sen suurempaan en tarvitse yltää.
Vysotski lauloi todeksi minun yhteiskunnan punaisessa heinäkuussa. Se on ollut punainen alusta lähtien syntyperän mukaan. Vysotski joutui vankilaan mielipiteistään. Kävi läpi maan alla vapaudessa olevia ystäviään. Kyseli naisestaan kenenkä kanssa on nykyisin.
-Kirjoittakoon hänkin!
Minähän kirjoitan, mitä kirjoitan, liittyen 70 -vuotiseen elämääni. Päivät ovat selvemmät ja valoisammat kuin koskaan elämässä ennen. Käräjäoikeus tekee parhaansa. Hallinto-oikeudelle annan vielä vastineeni puolitiehen jääneen vastauskirjeen perusteella. Miksi nimeä rekisterissä ei päivitetä tähän päivään? Miksi minulla yksin on LOMAKIINTEISTÖ? Joku haluaa minua rahastaa olemattomasta. Ihme on tapahtunut sinä päivänä, kun hallinto-oikeus tekee päätöksensä. Olipa se päätös sitten mikä tahansa.

Viihde- ja vapaa-aika on jatkunut yli 25 vuotta. Silloin alkoi kuntauudistus. Se on tämän päivän polttava peruna. Tuusniemi ryhtyi vaihtamaan kuntalaiset uusiksi. Kunnanjohtajien hoville pidettiin varattuna kaikki virat, jotka tarvitsivat tekijänsä. Jos virkaa ei vapautunut, sanottiin viranhaltija irti ja lääkärin kolmannelle rouvalle järjestyi johtavan ei johtajan virka. Lääkäri vain kuoli jättäen jälkeensä orvot lapset ja uskovaisen lesken. Lääkäriasiat ovat toimineet siellä tavallaan velattomassa kunnassa. Sijoittajille uskoteltiin, että Vihtaniemellä sata vuotta itsensä elättäneiden maat olisivat vapaata riistaa otettavaksi. Lahjotuilla päätöksillä minusta tehtiin maksumies ulosoton uhalla. Vielä olen pystynyt pitämään pintani. Viimeinen kunnanjohtaja ilmoitti siirtäneensä asiani alemmalle portaalle toimenpiteitä varten. Ohje on noudattaa aloitettua politiikkaa eikä asioihin tule muutosta. Minä olen se muutos, jonka haluan nähdä.

Oma viihde- ja vapaa-aika on löytänyt uuden linjan virtuaalisesti. Ei tarvitse lähteä maailmanympärimatkalle. Vitas tekee niitä minun puolesta. Amerikan matkalta ei ole laulajasta kokovartalovideoita. On vain puolikkaita. Elvis ja Jackson ovat heille lantionveivauksen esikuvia. En yhtään ihmettele, että kumpikin ovat kuolleita. Tieto, taito ja tunne eivät ole samassa laulajassa. Vitas on minulle toista maata esiintymisessään.


- Lähtisikö kanssani järvelle?
- Da.
- Istuisitko kanssani keskipenkille?
- Da.
Pave Maijanen virtuaalisesti esitti kysymyksiä: Lähtisitkö?
Katson vieraskirjaan lasten jättämiä kuvia. Löydän virtuaalisesti samoja aiheita eri tekniikalla toteutettuna. Vieraskirjaa ei voi viedä youtube'en. Youtube'sta voin lisätä vieraskirjaan syntymäpäiväjuhlien esiintyjät. Teen sen matkan jälkeen. Fanitus on kova juttu.

Sand draving & Vitas' vocal fantasia

Sukupolvenvaihdos Suomessa on liian suuri suunnitelma toteutettavaksi. Vaikka kunnioittaa isää ja äitiä kuolemaan asti, noudattaa annettuja ja opittuja käskyjä, tuomitsee rauhanruhtinas allekirjoituksellaan kaiken tyhjäksi, koko ihmisen elämän. Sen vahvistin Yritysakatemialle esittämässäni näyttökansiossa. Kaikki on käynyt toteen; on ikä ja työhistoria esteenä. Harjoittelin 10 vuotta omaishoitajana tulevaa tehtävää jatkajana. Minusta tuli luopuja. Suurin käsky on rakastaa. Sitähän ei estä kukaan ei edes käräjätuomari. Kuka sanoo viimeisen sanan suurimmista suunnitelmista?

1 kommentti:

  1. Mielenkiintoinen teksti. autettavia alkaa olla niin paljon että mistä apua.. jokainen vanhuskin mielessään auttaisi toista, mutta kaupassa käynti voi jo puristaa viimeiset voimat.mistä johtuu, että jo nuoretkin uupuvat, liian kiireinen tehostettu työn kuva, luulen, oma tytär tulee illalla töistä ja lysähtää uupuneena sohvalle eikä millään jaksaisi yhtään mitään vaan kun on pakko, niin aikansa huilattuaan taas jotakin vauhdilla tekee.

    VastaaPoista