tiistai 31. joulukuuta 2013

Hartausohjelmat

Mitä taakkaa sinä, ystäväni, kannat?

Hilkka Olkinuora. Kuva: WSOYPikkuinen aasi seurasi Jeesusta alusta loppuun asti ja kantoi rakkauden taakkaa. Keskiviikosta 18.12. alkaen aina jouluun asti hiljennytään Aamuhartauksissa pilke silmäkulmassa kuulemaan joulunsanomaa aasin näkökulmasta. Hartaudet on kirjoittanut ja ne lukee pastori Hilkka Olkinuora.
Kuuntele hartauksia Yle Areenasta

Hartausohjelmat Arkiaamuisin ke 18.12., to 19.12., pe 20.12., ma 23.12. ja ti 24.12.2013 klo 6.15 ja 7.50

Aamuhartausseurakunta on unohdettu netissä. Odotin pastori Hilkka Olkinuoran joulunsanomaa aasin näkökulmasta livenä ja jälkikäteen netissä. Aikanaan hartausarkistosta tekstiversiona. Ke, to, pe löytyvät entiseen tapaan. Sitten tapahtuu muutos; Kuuntele hartauksia Yle Areenasta
Ke ja to löytyvät hartausarkistosta, mutta loput saavat odottaa päivittäjän töihinpaluuta. Tässä kirkko noudattaa yhteiskunnan palveluaikataulua. Jumalanpalvelukset ovat muuttuneet kolmenvartinkirkoksi ilman seurakunnan läsnäoloa ja nojatuolikirkoksi pienen piirin keskustelutilaisuutena, johon mekäläistä ei kaivata.

Aamuhartaus 31.12. 2013 "me itse olemme jumalia".

Panorama: Syyrian lasten hätä

Syyrian pitkään kestäneessä sisällissodassa moni pommi-isku on osunut kouluihin ja sairaaloihin. Kaksi brittilääkäriä yrittää auttaa pommien lapsiuhreja, jotka ovat joutuneet humanitäärisen katastrofin uhriksi. T: BBC.

Kun pehmeellä on maannut ja hyvää syönyt, ei voi asettua niiden sodanaikana syntyneiden elämään, joka jatkui köyhyydestä huolimatta. Meillä on siirrytty viihteelle tanssimaan tahtien kanssa. Tätä meille tarjoaa yleverolla pyöritetty tv-tarjonta aamusta iltaan ja illasta aamuun kaukana kaikesta inhimillisestä hädästä. YK on epäonnistunut ja meidän rauhanruhtinaat herättävät inhorealistisia tunteita.

Omaishoitajat ovat sitoutuneita tehtäväänsä. Yhdistystoiminta antoi mahdollisuuden hyötyä yhdistyksen rahoista. Katson toisin kaikkea rahasta puhumista. Veljeni kirjurina valtakirjalla soitin eilen Kelaan. Katsoin netistä palvelunumeroita eikä eilen ollut puhelinpalvelupäivä. Automaatti opasti palaamaan www-sivuille eikä veljelläni ole nettipankkitunnuksia. Jos hän osaisi hoitaa omat asiansa netissä, ei minua tarvittaisi väljvouhkana. Suvussa on hoidettu aina omat asiat parhain päin. Tilattu lääkäriltä kuolintodistuksia hautaamista varten, kun hoidot on lopetettu. 
Totuus on tarua ihmeellisempää, jos erottaa valheen ja totuuden.
Schumille kaukoajatuksia! Hiekoittamattomalla pihatiellä voi saada saman aivoverenvuodon keikahtamalla kumoon. 

- Kyllä siitä piäsöö, kuului laahaava ääni Tuuspellossa. Isälle ainoa paikka päästä pyörätuoliin istumaan, oli räystästipun alla. Siitäkin selvittiin järjenköyhien silmien alla. 

Sitoudu onnistumaan (aamun ajatukseksi) 6. lokakuuta 2008
- Ennen sitoutumistaan ihminen aina epäröi, vielä on tilaisuus vetäytyä takaisin. Kaikkia aloitteita ja luovuutta koskee yksi perimmäinen totuus, jonka huomiotta jättäminen tekee tyhjäksi lukemattomat ideat ja suuret suunnitelmat: 

- sillä hetkellä, kun ihminen lopullisesti sitoutuu johonkin, silloin kaitselmus puuttuu peliin. Tapahtuu kaikenlaisia avuksi tulevia asioita, joita ei koskaan olisi muuten tapahtunut. Sitoutumispäätöksestä seuraa kokonainen tapahtumien virta, joka tuo ennalta arvaamattomia tapahtumia, tapaamisia ja aineellista apua, jota ihminen ei olisi voinut uneksiakaan saavansa. -W.H. 

 
10.11.1999 
Goodbye Tosi-TV Teos: It hurts to say goodbye (K: Se jääköön huomiseen)
Soitin aamulla eilen katsomaani Kelan palvelunumeroon valtakirjalla veljeni kirjurina. Asia tuli hoidetuksi, mutta postia saan vasta pyhien mentyä ohi. Näin sote- ja kirkonpalvelut pelaa netissä. Odotan kuitenkin pastori Hilkka Olkinuoran johdatuksen jouluun aasin askelissa tekstiversiona. 10.11.1999 viimeinen lähtö Tuuspellosta. 6.2. 2000 oli viimeinen elonpäivä. Seuraavana aamuna isä kuoli. Kaikella on tarkoituksensa. 

Pastori Hilkka Olkinuora, Inkoo, johdattaa aamuhartauksissa jouluun aasin askelin. Nokkahuiluyhtye Scaramella soittaa "Heinillä härkien kaukalon". Hartaudet: Aamuhartaus 20.12

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti