torstai 21. kesäkuuta 2012

Elämä on kotimatka ja kesäpäivänseisaus

Витас - Берега России 

 


Paras tekemäni matka ruuhka-Suomesta on ollut Meijerinrannasta salmien suojassa Vihtaniemelle. Voi, meitä. Tie tehtiin Vihtaniemeen Luostarintietä Kojanlahdentielle ja siitä 7 km Vihtaniemen yksityistietä. Ollaan perillä meidän lapsuuskodin uimarannassa. Tiekunta haikailee tietä kirkonkylän satamaan 7 km järven yli. Minulle tauti tanssi talvitiellä jouluna 1990. Nyt tauti on tansittanut ulosottomiehen pyörryksiin. Ambulanssi nouti miehen mökkipläntiltä samana päivänä kun Wiljami joutui turvautumaan ensiapuun kaaduttuaan talvella hiekoittamattomalla pihalla. Tauti on kummallinen tanssija, oikein pitää juhannustanssit kesä- ja talvitiellä.
 

Tämän juhannuksen paras matkakaveri on Vitas youtubessa. Se riittää minulle, olenhan varautunut ensiviikon jakopäivään ruuhka-Suomessa. Elämäntarinan kevät pyörii Hyvinkään yössä. Kuinka monta ampumisvälikohtausta saadaan kirjata juhannussaldoksi?

(Varjele Luoja sä ihmisen lasta
merimiehen muijaksi joutumasta
Merimiehen muija ja kalamiehen koira
ne yhdessä rannalla ruikuttaa.)

 

Varjele, hyvä Luoja, immeisen lasta
merimiehen muijaksi joutumasta.
Merimiehen muija ja kalamiehen koira
ne yhdessä rannalla ruikuttaa.


Kesälomalainen kiitti kohtaloaan, ettei ollut kalastajan muija. Paremmin ei taida olla kreikkalaisen laivanvarustajan vaimona. Tai mistä minä tiedän, rouvan työ ja lapset Suomessa, kesämökkisaari Kreikassa. Tässä Niinistön vertailu köyhistä suomalaisista ja varakkaista kreikkalaisista osui oikeaan. Minulla miljoonaperintö paperilla, josta maksatetaan käyttömaksut ulosotonuhalla. Käyttöoikeutta perintööni ei ole enkä voi käyttää sitä lainan vakuutena. Näissä tunnelmissa matkaa teen maailmalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti