sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Yle-verolla tuotetun syksyn vastineeksi

Vitas Without Your Eyes 3 13 2011 ~ by Maggam ~


Susijengillä ei ole ottelua joka päivä, joten on etsittävä esityksiä, joista tulee hyvälle tuulelle. Tämä on ehdoton suosikkini, on rytmiä, liikettä vaikka muille jakaa. Taustabändin kolme soittajaa takaa solistin rytmissä pysymisen.

Olen kyllästynyt kolmen koplan pönötykseen politiikassa. Olen pihalla koko touhusta kuin yleisön joukosta tavoitettu ukonnuivelo, joka ei lämpene koko esityksestä. Olen käynyt kaikki vaiheet läpi yksilötasolla tähän syksyyn mennessä ja hämmästellyt, kuinka asioita voidaan hoitaa toisin.
Päijät-Hämeen keskussairaalan tarkailu on päättynyt. Kysyin lääkärin valinnasta tulevaa operaatiota ajatelle.
- Saako leikkaavan lääkärin valita itse?

- Se ei ole mahdollista tänä päivänä.
- Sitten en halua oppipoikien koekaniiniksi.

Sain kutsun polikäyntiä varten. Osaston ylilääkärin kanssa sovimme, että minut leikattaisi eri sairaanhoitopiiriin kuluvassa sairaalassa. Kaikki ennakkovalmistelut onnistuivat ohjeen mukaan. Leikkava lääkäri pistäytyi katsomassa potilasta ja seuraavana aamuna se olisi menoa.

Sisäänkirjautumishaastattelussa kysyttiin ruokavaliot ja lääkitykset. Kasvissyöjänä en syö lihaa, mutta sitä ei ymmärretty. Leikkauspäivän jälkeen kinkkusiivu on piirakan höysteenä.
- Heitä roskiin, kehoitti ruoanjakaja.
Lounaalla tarjottiin jauhelihakaalilaatikkoa. Mihinkä ruokatoiveet olivat hukkuneet?

Luin netistä, mitä päivystävä lääkäri oli kirjoittanut verenpainelääkityksestä. Tiedot eivä olleet minun antamia, vaan viime kesän sopimattomista kokeiluista. Sanoinkin hoitajalle lääkkeistä, kun en niitä tunnistanut. Oli onni etten viipynyt sairaalassa kauempaa.

Sain toisenlaisen palautteen, kun ostamassani salaattipussissa oli kirvoja. Palautteeksi reklamaatioon sain tuholaisten luonnonmukaisen torjunnan pettäneen. Ihmeellisessä luonnossa kirvat lisääntyvät omalla tavallaan. Vieri vieressä imeskelevät kasvin makeaa nestettä. Muurahaiset nauttivat ylimääräiset nestepisarat ravinnokseen. Muurahaiset huolehtivat myös kirvojen lypsyrauhasta häätämällä kirvoja syövät leppäkertut pois. Jokaisella on karjapaimenensa saadun hyödyn mukaan.

Sain myös kotiin kuljetetun paketin. Se sisälsi 13 pussia puutarhan tuotteita. 
- Mitä menet valittamaan kirvoista, valisti tytär, kun salaattia ja yrttejä on yli oman tarpeen. Palaan palautteen lähettäneen puutarhan tuotteiden käyttäjäksi.

Luovuin viikkokirjeistä, kun huomasin Värtsin ehdotukset uuden viikon alkaessa. Sana on vapaa. Värtsi on saanut miehen kirja-arvostelijaksi. Hyvä niin, esittelyyn tulee kirjoja laidasta laitaan. Värtsi on tullut etäisemmäksi nimien jäädessä paikallisten muistelun varaan. Mikä lie ollut serkkujeni lähtöpaikka, kun polkasivat sodan jälkeen polkupyörillä Vihtaniemelle heinäntekoon? Sinne rajan pintaan he jäivät asumaan loppu elämäkseen.

Ei saa jäädä tuleen makaamaan.

VITAS - Птица счастья. Субботний вечер / Bird of Happiness.2014

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti