maanantai 5. marraskuuta 2012

Il dolce suono

Inva Mula - Il dolce suono

Äänikirje kaukaa kuvat tutuista paikoista kolahtaa postiluukusta. Oikeastaan se on vain postikortti lomalta. Musiikki soi päässäni. Konekieliset käännökset ovat vaikeutuneet tekstittäjien irtisanouduttua "neloset" ulkoistamisen myötä. "Makea ääni" soi taustalla, kuvat aiheuttavat pyörremyrskyn ajatuksissa. Se ei ole Sandy, joka sai paljon aineellista tuhoa keskeyttäen presidenttivaalikampanjan. Jotakin samaa toivoisin meidän tilanteeseen, millä Obama perusteli työpaikkojen säilymistä kotimaassa. Se antaisi työtä maan kansalaisille ja raha kiertäisi omassa maassa hyödyttäen maan taloutta.

Tätä samaa periaatetta kehittelin omaishoitajana sisarusten kesken, olihan pienistä rahoista kysymys vanhempieni kotona selviytymisessä. Kunnan yritys tuottaa palveluja ei ollut mistään kotoisin. Siinä lainsäädäntökokeilu ei tuottanut toivottua tulosta saada rahat riittämään. Laskutus oli ulosotonuhalla turvattu, eihän kukaan halunnut menettää luottotietojaan. 

Kuinka paljon on tienattava rahaa, että saa katetuksi muuttuvat kustannukset, että työn tekeminen olisi fifti-fifti. Se on kriittinen piste. Sen jälkeen tulevat kiinteät kustannukset; vuokrat, verot ja PALKKA omaishoitajalle omiin lakisääteisiin maksuihin. Yrittäjänä sen tiesin ja selvitin, ja selvisin. Sijoittajien ahneutta maksoin lahjotuista virkamiespäätöksistä turhaan. Viimeinen kunnan kynnysraha jätemaksuna on valituskierroksella. Vihtaniemellä on asuttu 1900 -luvulta. Työväestöön kuuluvana setä maksoi hengellään talollisten huviksi. Nyt maksu on jätemaksu perinnön pelastamisesta. Kuinka sen tein, kun minulla ei ollut kuin tyhjä pää ja tuulenhuuhtoma pee? 
Neljännen ukkaasiin noudattamiseen liittyy lupaus. Tätä lupausta ei tule tapahtumaan Suomi-neidon taloudenpidossa, eihän Suomi-neito tiedä vanhemmistaan, joita kunnioittaisi. Suomi-neito on isänmaana ja äidinkielenä lehtolapsi. Nasse-sedät nenäpäivänä ovat hyvin vihaisia.

Valta vaihtui 6.2.2000. Uusi presidentti kuuluu neljännen ukkaasin selitysosan piiriin asioiden hoitajana. Minulla on ylempiä kohtaan tietty arvostus, eikä meillä ei ole mitään valittamista, jos hän hoitaa tehtävänsä moitteettomasti. Hyvä niin. Presidentin tekijät ryhtyivät ylemmyyttään komentamaan meitä vain yhden ilmaisen äänen antajia. Heidän tekonsa ovat pistäneet minut liikkeelle ja vaatineett jättämään yhteisöt, yhdistykset, jopa seurakunnan, kun minusta tehtiin vain maksaja. Nyt olen vapaa tahtomaan tahtomisen jälkeen vain minulle kuuluvia asioita. 

I do! I do! Mistä se alkaa ja mihinkä päättyy? Kaikkialla maailmassa ei voi itse tahtoa tärkeimmästä asiasta. Siihen perustuu nais-, huume- ja asekauppa. Amerikkalaisen unelman vastakohtana löysin venäläisen videon. Lapset ovat sijaiskärsijöitä vanhempien riidellessä "rakkauden" loppumisesta. 
Suomi-neito katsoo sivusta surullisena, kun taloudesta päättävät yhteisten asioiden hoitajat riitelevät rahasta. Se on huonoa johtamista, eihän päiväkotihoitajan pätevyydellä voi tehdä tärkeitä päätöksiä, jos ei osaa hoitaa edes omia raha-asioitaan. Peruspalveluministerin lemmenlomat ja yksityisyys EVVK. Tästä me eletään ja tällä meitä hämätään. On mennyt puurot ja vellit sekaisin kuin teinien kirkkopäivien viimeinen ateria. Ensiksi puuroa, sitten lihavelliä ja sitten tähteet sekoitettuna. EU-direktiivi olisi kieltänyt tähteitten tarjomisen sijoillekin. Kaatopaikkakansa elää kaatopaikalla. Vihtaniemen ensimmäisenä ja viimeisenä ylioppilaana tiedän lukutaidon minut pelastaneen sijoittajan rahastuksen kohteeksi. 

 Ksenona & Vitas
Agnes'in  ja Michael'in tarina Marian ja Jarin tähdittämänä Riverside'lla suomalaisittain. Ajankohtaisen venäläisen parisuhteen koukeroita esittävät Ksenona ja Vitas.
Sen pituinen se. Näinhän kaikki sadut päättyvät vielä tänäänkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti