lauantai 22. kesäkuuta 2013

Sananjalka kukkii

Kuva: Moonrise Highway, Baja, Mexico



Googlen runousoppi toivottaa hyvää juhannusta!http://suomi.googlepoetics.com/
- akustinen kulta-aika Toteutus: Harri Huhtamäki, Pekka Lappi ja Tom Wentzel. 

Juhannussäätä on ennustettu. Paistaako aurinko, sataako vettä, ukkostaako, onko myrskyvaroituksia metsäpalovaroituksiin asti. Iltapäivällä soitin mummokaverille kysyäkseni, kuinka heinätyööt etenevät. Hän ei ehdi vastaamaan soittoon. Jatkan omia juhannusvalmisteluja. Illalla hän soitti. Sade oli kiertänyt torstaina heinäpellon. Luoko oli paalauskunnossa. Talvityttö tunsi vastuunsa vanhempiensa talven työstä. Kutsui hätiin kolme kaveriaan ja kotipalsta on korjattu katon alle. Vaari paalasi, mummo laittoi ruokaa. Voin kuvitella, millä vauhdilla paalit lensivät kuormaan. 

On hyvä mieli tästä juhannusurakasta. Yritän kirjoittaa jotakin aikani kuluksi. Skype välittää puhelun Ruotsista, kesäloman alkamisesta, piknikistä veden äärellä. Entä juhannussalko ja liputus? Sielläkin liehuu lippu salossa koko yön väreiltään vain keltainen risti sinisellä pohjalla. On Suomen lipun päivä.
Akustista kulta-aikaa keskityn kuuntelemaan rentoutuneena vaakatasossa. Ei ole Juhannuksen voittanutta. Luvattu maa menee yli ymmärryksen yöllä. Superkuu näkyy punaisena pilviverhon takaa. Tarkistan kameran valmiiksi, mutta superkuu muutti reittiä tai jäi pilviverhon taakse. Radio on auki koko yön ja aamun lähettäen tähän aikaan sopivaa musiikkia. Menettelee juhannuksenvietto puiden latvojen tasolla, kun on 13. juhannus kaupungin katolla.

Pohjois-Savon poliisi on antanut 10 käskyä elämän suojelemiseksi. Näillä pitäisi selvitä Juhannuksesta  hengissä.  Kuuntelen radiojumalanpalveluksen Johannes Kastajasta. Senkin olen kuunnellut 13 kertaa, vaikka maistraatti liitti minut "muuhun uskonnolliseen yhteisöön". 
Jumalanpalvelus: Nojatuolikirkko ei houkuta katsomaan enempää kuin Kolmen vartin kirkko ilman seurakuntalaisia. 

Vihtaniemellä 1900 - 2000
www.youtube.com/watch?v=WAaUOsRoJKI
28.2.2011 - Lataaja: akmeeli3
Kuvia lehmistä ja vasikoista vanhan tutun ja kauniin laulun Paimenpoika seurana.




                                 

Lahdessa 2000 - 2013
Vauhti on kiihtynyt näin lyhyessä ajassa ja Suomi-neidosta on tullut pennittömän uneksijan seuralainen. Jos kuka ei usko katsokoon ja uskokoon! 
Ulkolinja: StoraEnson tuplakirjanpito 
Vuonna 2000 Stora Enso teki historiansa huonoimmat kaupat ostamalla yhdysvaltalaisen Consolidated Papers -yrityksen. Syntyi miljarditappiot, jotka Stora Enso pimitti kirjanpitoonsa, paljastaa yrityksen entinen työntekijä.

StoraEnson kanssa tehtiin puukauppoja yhtymänä. Sen jälkeen on minua kutsuttu metsäretkille tarkoituksella saada allekirjoitus valtakirjaan, että StoraEnso hoitaisi meidän metsiä parhaaksi katsomallaan tavalla. Vastineeksi yhtymä saisi e-metsäpalvelut. Mukana on ollut pankit tarjotessaan kestitystä metsäretkillä. Olen aina kyseenalaistanut houkutukset. Kolli viittasi kintaalla.
 - Ei kaikkia kesämökkiplänttejä hyväksytä mukaan. Sisso. Ollaan omillaan ilman e-metsäpalveluja eihän kaikkien tarvitse olla verkkokirjoitustaitoisia. Heille ei ole kertynyt työhistoriaakaan pennittömien uneksijoiden mittapuun mukaan.  

Festareilla Shanghaissa 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti