tiistai 15. tammikuuta 2013

Guessin merkki

Guess on tämän ajan merkki. Se valkeni jouluaattona ja paljastui tyttöjen lahjapaketeista. Olipa pukki osannut valita ihan oikein. Tekstiviestivarmennus lähetti takaisin kauppaan vaihtamaan ostoksen juuri oikeaan merkkiin. Merkkitietoiset tytöt iloitsivat aidosti saaduista lahjoista.

Selaan kirjoittamiani blogeja ja huomaan, mitään uutta ei ole odotettavissa SINUN JOULUSI jälkeen. Blogi on liikaa lastattu, ilahduin yhdestä youtube-esityksestä. Vitas sai laulaa laulunsa alusta loppuun. Olisiko ongelma korjaantunut itsestään. Tietotekniikka takkuilee kuin verkkoympäristössä 1. etätehtävän lähettämisessä. Olisi ollut tyhjän saa pyytämättä fiilis. Yhteyksiä lisättiin ja sainhan tuon YEAT:n suoritettua. Nobel-palkittu kuitenkin vahvistamallaan lailla teki sen tyhjäksi. Esittelijä sen varmisti lakiin vedoten. SINUN JOULUSI ja yrittäjäosaamista sukupolvenvaihdokseen kuuluvat yhteen. SINUN JOULUSI kumoaa kaikki sitä ennen ja sen jälkeen tulevat joulut, yrittämisen ja kirjoitustaidon hankkimisen.

Vielä on kuitenkin 95 -vuotias Suomi-neito ja 1900-luvulta isovanhempien puolustama lapsuuskoti tallella. Siellä on juureni, sieltä sain siipeni. Takaisin paluuta odottessa voin kerrata näitä 72 elettyä vuotta suomalaisena omassa maassa kuin 17 vuotta siepattuna sodan vankien kotiinpaluuta. Nelson Mandela ei halunnut tulla vankilasta pois ennen kuin rotusorto loppuisi. 27 vuotta hukkaan heitettyä aikaa. Tämä aika muistuttaa avoimessa yhteiskunnassa sisällissotaa suljetun yhteiskunnan säännöillä.
Eduskunta on lomalla, toimittajat tekevät parhaansa marsittamalla haastateltaviksi asiantuntijoita. Kuinka tämän lakisääteisen välirauhan jälkeen sotiminen jatkuu?
fb on menettänyt suosiota Englannissa. Lapsuustoverini, ei kuitenkaan merimies, ilmoittaa elävästä muistomerkistä.

Fellmanin pelto — 22 000 ihmisen elävä monumentti 
Kaisa Salmen suurperformanssi Lahdessa 28.4.2013
"Valitettavasti tämä tapahtuma on jo ollut etkä enää voi ilmoittautua." 3.10.2014  muistan tapahtumat oman suvun kokemusten kautta. Sotasurma -projektissa on rinnakkaiselon mahdollisuus, jos halutaan olla tasa-arvoisia tasavallassa.

Tasapuolisuuden nimissä kaupungintalonpuistossa kokoontuu vappuna valkolakkisten kuoro vapaudenpatsaalle. Tämä selvisi minulle viime vappuna, etteivät saman puulaakin  puoluepuhujat mahtuneet saman patsaan äärelle puhumaan. Paavo oli kaukaa viisas, puhui etukäteen videolle ja esitti eetterissä maailmalle. Kummalla puheella lienee ollut enemmän kuulijoita?

Tänä aamuna muistelen vielä lapsuuden jouluja aattoaamun musiikkihartauden äärellä kokoontuneiden nuorten kanssa. Heilläkin on omat muistonsa lapsuudenjouluista. Kapinapappikin saarnasi oman jouluevankeliuminsa. Kaikki tämä herättää inhorealistisia tunteitä niissä, jotka ovat omineet joulun omiin nimiinsä. Venäläinen joulu meidän loppiaisena oli unelmien täyttymys kaupalliselle markkinahumulle.

Internetyhteys lakkoilee enkä pääse eteenpäin. Kiusa se on pienikin kiusa, kun se annetaan vielä koneen hoidettavaksi. Tietokoneesta on tullut isäntä tautina talvitiellä. Suuremmatkin organisaatiot ovat hätää kärsimässä yhteyksien pätkiessä. Organiosaationi on epävirallinen ratkomaan minulle ennalta arvaamattomia ongelmia. Vieläkään en luovuta, että varaisin vanhainkotipaikan lakanoiden välissä. SUURIA SANOJA pieniä askelia on voimissaan. Onni on omaishoitaja hänelle, joka ei enää selviä ilman apua kotona, eikö särkyisi minussa, kukkaronvartijoiden epärehellisyys, varkaita olleet kavaltaessaan viattomia ihmisenpoikia. Tänä päivänä se ei ole Jumalan suunnitelma, siitä kertovat muukalaisten hautausmaat. 

"Mies saapui luostarin portille" elävästä elämästä miehistä, jotka kävivät Athos -vuorella. Tai nuoresta suomalaisesta, joka lähti buddhamunkiksi. Näiden miesten tarinat ovat mielenkiintoisia. Kyvykkäät johtavat, rohkeat puolustavat ja taloudenhoitajat työasuissa huolehtivat taloudesta. Jokaisella on paikkansa maailmassa enemmän palvelijoina kuin palveltavina.

Aamuhartaus 24.12. Aattoaamun musiikkihartaudessa Inna Vintturi, Juha Vintturi, Mari Torri-Tuominen ja Hans Tuominen laulavat ja johdattavat aaton tunnelmaan. Hartaudessa lauletaan laulut: Kello löi jo viisi. (Säv. R. Raala, san. Immi Hellén, sov. Juha Vintturi.), Virsi 21, joka alkaa sanoin "Enkeli taivaan". sov. Juha Vintturi, Heinillä härkien kaukalon. (Ranskalainen joululaulu 1600-luvulta, suom. Martti Korpilahti, sov. Juha Vintturi.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti