torstai 13. syyskuuta 2012

Eilisen huominen > TÄNÄÄN < huomisen eilinen

Eilen

Tänään
Hartausohjelmat: Aamuhartaus 13.9 13.09.2012
Pastori Kai Sadinmaa, Helsinki. Monty Python esittää kappaleen "Always Look on the Bright Side of Life".
Kuuntele aikaa 31 päivää (Vain Suomi)

Huomenna 

Ihan tavallisista asioista saattaa seurata hikka. Kuka nikottelee yksikseen syrjäytyy kaikesta. Jos ei suostu syrjäytymään, säädetään laki perintöprinssien ja -prinsessojen toimesta, että kaikki ei kuulu kaikille Syntisenlaulunmaassa. Sotakesänä syntyneenä tiedän, mitä on ihan tavalliset asiat.
On sukupolvenvaihdoksen aika. Kunta naapurina, tiekunta isäntänä ja kunnan uusrikkaat mökkiläiset edunsaajana ovat esteenä palata Vihtaniemelle. Omaishoitoaikana palasin Öllin isän oppivuosiin 1900 -luvulle. Ihan tavallista elämää elettiin kunnanmökissä Juojärven rannalla tiettömän taipaleen takana.


Teeveekuva on Norjasta samoissa olosuhteissa eläneistä ihmisistä. Sielläkin tehtiin tavallisia asioita arjessa luonnon asettamista vastuksista huolimatta. Tutuksi on tullut Nordkap ja saudien rakentamat lomarannat. Kysynkin, mitä olen jättänyt tekemättä, että minua näin rangaistaan? Ylpeille aalloile rajat asettavat ne, jotka ovat saaneet pehmeällä nukkua kylläisinä. He ovat meitä sormella osoittamassa, jos emme suostu pelkiksi jäsenmaksujen ja kirkollisverojen maksajiksi. 

Katsoin yöllä Hyvästi toverit -sarjaa. Areena antaa mahdollisuuden kirjoittaa teksti näkyväksi. Vertaan Talouden madonlukuja lännestä Neuvostoliiton sortumiseen idässä. Suurvalta kestää 250 vuotta. Sitten alkaa kaikki alusta. Skenaario toteutuu vuoteen 2075 mennessä. Ei tule maailmanloppu, vaan entiset rakenteet luhistuvat vähitellen omaan mahdottomuuteensa. Historia toistaa itseään huolimatta, että suurin osa ihmisistä elää tänäänkin tehden tavallisen arjen asioita. Puolueet kilpailevat vallasta unohtaen yhteisten asioiden hoidon. 

Esittämättä kirkkotaidetta kenenkään pään menoksi olen lähtenyt omille arkisille reissuilleni yhteiskunnassa. Maistraatti viskaa minut "muuhun uskonnolliseen yhteisöön", kun en suostu vain maksajan rooliin srk:ssa. Näin jokainen haluaa varmistaa tulevaisuutensa johtajana tekeytymällä toiseksi kuin todellisuudessa on. Presidentti on ollut johdonmukainen omassa elämässä. Onko hänellä oikeutta muistuttaa tavallisen arjen asioista? 

 Medvedev: Pussy Riotin jäsenet pitäisi vapauttaa (12.9.2012 22:06)

Katujätkät partioivat kaduilla, kun kuntoutustuki tämän päivän elämiseen on myönnetty ja sopeutumiseläke 4-kymppiselle on odotettavissa. Mielenterveys on este elää tavallista elämää, siitä pitävät huolen ajatuksilta vinksahtaneet tämän elämänmenon puolustajat. Ei hoppua, loppu tulee kuitenkin. Hallinto-oikeuden päätöksen odotukselle ei tule loppua. Asia on vanhentunut, eikä siihen tarvitse ottaa kantaa. Odottaminen on tämän päivän rahastusstrategia. Sen joku sallii hyvinvointivaltion pahoinvoinnissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti