keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Tekstinä kuuroille Tuliukoille


Aamuhartaus 11.7 


Aamuhartaus 11.7. Katekismussarjassa uskontunnustuksen ensimmäisestä uskonkohdasta puhuu kirjailija Kaija Pispa, Ylöjärvi. Lopussa Jaakko Löytty ja Mika Nuorva esittävät kappaleen "Luomakunnan laulu". Laulu, kitara, huuliharppu ja harmoni Jaakko Löytty sekä kitara ja taustalaulu Mika Nuorva. Säv. Jaakko Löytty, san. Kaija Piispa. 


Valtakirjaan yhteistenasioiden hoitoa varten nimien metsästäminen pitää minut kiireisenä jatkuvasti. Kirjailija puhuu lähteestä. Minullakin on lähde parvekkeen eroottisella hautausmaalla. Auringonkukka ylitti elämänpellon Otavassa ja sai paikan lähteellä. Oikeasti lähde on maalla Kertun puolella. Sukupolven vaihtuessa pitää kaivaa juoksuhaudankokoisia ojia ja lähde ei enää pulppua. Sitä suuremmalla syyllä lähteen muistoksi taideteos. Löysin suuren, kapeasuisen pullon, auringonkukalle sopiva maljakko. Mikä siitä tekee lähteen? Jouluiset hopeanauhat upotettuna pullonsuusta sisään pulppuavat alas kuin vesiputous. Kukkiva kukkakeppi houkuttellee perhosia ja sudenkorentoja versoilleen. Maapallon kiertorata planeettoineen muistuttaa ajanrataa, missä olemme menossa. Yksittäinen vihreäraitainen joulupallo on meidän maanmatosten olopaikka.

Siinä minun tämän aamun maailmankaikkeus. On lähdettävä hoitamaan tuliukkojen ylläpitämää valituskierrosta. Sitä en jaksanut omaishoitoaikana. Nyt on se minun pääasiallinen tehtävä, jonka tauti tanssiessaan talvitiellä minulle jätti. Sen saman lain alaisuudessa ovat tuliukoiksi tekeytyneet sijoittajat. Metallina en luovuta taistelua ennen viimeisen sinisen näkemistä. Silloin kaikki on toisin.
Toivon aamuhartaustekstin julkaisua arkistossa. Kaikki ovat niin kuuroja, etteivät kuule hätähuutoa. Katkismussarja jatkuu tuliukko-blogissa www.tuliukko.blogspot.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti