keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Syyntakeeton

Kyllä maalla viisaita ollaan, kun merellä vahinko tapahtuu. Vedän itseni pois tästä sopasta enkä tunne minkäänlaista osuutta kuvan kyljellään köllöttävän laivan onnettomuuteen. En ollut risteilyllä mukana enkä ole käynyt kiekailemassa järvellä liian lähellä rantaa, mitä maissa tapahtuu sotatoimialueella.

Norjan Breivik haluaa, ettei häntä tuomita syyntakeettomaksi ja hoitoon loppuiäksi mielisairaalaan. Samoin tai nyt tuli oikosulku, kuinka sana syyntakeeton pitää tulkita. Se ei olekaan oikea sanavalinta, kun en ole syyllinen edes omaan punaiseen syntyperään. Tässä vastinsanaparit ovat syyllinen - syytön. Olen syytön moneen asiayhteyteen, johon minut on yhdistetty. On syytä sysissä ja sepissä.

Omaishoitajaksi lähtöpäätös tulkittiin syöpäkuolemaksi tai lataamoonjoutumiseksi. Nyt saa suuri asiantuntijaraati olla tuomarina.
- Onko vanhempiensa omaishoitaminen syytettävä teko?
Jos on, niin pyydän perusteita. Miksi?

Onko omaishoitajayhdistyksestä erolle etsittävä henkilökohtaisia syitä? Poliittinen syyttäjä puhuu selän takana.
- Mairen toiminta yhdistyksessä on omaa hömppää.
- Minä kuulin, että "olet sairastunut vakavasti", kun jätit yhdistyksen. Yhdessä olimme käyneet juhlimassa omaishoitoyhdistystä Talvipuutarhassa. Tasavallan presidentti puolisoineen kunnioitti läsnäolollaan 10-vuotiaaksi ja Liitoksi edennyttä yhdistyksestä alkanutta omaishoitoasian ympärillä tehtävää työtä. Tämän päivän päivitys aikaansaannoksista on; 10% omaishoitajista saa omaishoidontukea ja ovat rahassa mitattuna omaishoitajia. Muille ei anneta edes vertaistukea, on leveässä tiessä niin ahdas portti. Rahalla saa ja hevosella pääsee, totesi portinvahtina pikku-Matti. Hän näki jo kaukaa, sielt' tulee ukkoja kuorminensa ja toiset raukat vain rattaillansa. Hän heille por- por- portin aukaisee ja sama uudelleen.

Jo toisen kerran blogger temppuilee piinaviikolla kirjoittaessani, on se niin arka asia kirkkovuodessa. Munkkiklubi on aivan jumissa eikä Verkkokirjoittajan talon vieraskirja aukea. Näihinkää ongelmiin en ole syyllinen enkä kaipaa erikoishuomiota. Blogger on uudistunut ja joku ei täsmää minun ajatuksenjuoksun kanssa. F-Secure tarkasti kaikki tiedostot. Vakoilu- eikä haittaohjelmia löytynyt yli 94 000 tiedostosta.  Tiedostojen määrä oli lisääntynyt yli 70 000:lla viime tarkastuksesta. Joten  uskon naapuruston tiedostojen olevan pääsiäispuhtaita. Kärsimystie kuljetaan uusintana katunäytelmässä ristiinnaulitsemiseen asti. Ja mitään ei ole opittu maailmanmenossa 2000:een vuoteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti