torstai 25. huhtikuuta 2013

Kuka/mikä kerran keksitään, sitä aina epäillään

- "Työntekijällä on velvollisuus miettiä, mitä vaihtoehtoisia tapoja hänellä on puuttua siihen käsillä olevaan kiperään asiaan - ennen kun hän mahdollisesti julkistaa sen."

Varo sanojasi! Pidätystilanteessa luetellaan pidätetyn oikeudet ilmoittamalla, että kaikkea sanomaasi käytetään sinua vastaan oikeudenkäynnissä ja nimenomaan amerikkalaisessa oikeudenkäynnissä. 
Missä on meidän sananvapautemme ja ihmisoikeutemme? Korjaan, puhun vain omasta puolestani neljännen käskyn mukaan: Kunnioita isääsi ja äitiäsi! Sen teen vielä tänä päivänä aina kuolemaan asti. Siihen liittyy lupaus, joka on jo toteutunut annettuani isälle myöntävän vastauksen.
- Minä tulen.

Tuosta päivästä on kulunut 23 vuotta ja olen vielä olemassa Verkkokirjoittajan talossa. Jos joku luulee olevansa minun yläpuolella, hän ei tunne neljännen käskyn selitysosaa. He eivät kuulu kunnioitettavien piiriin minun elämässäni, olenhan haudannut vanhempani enkä ole hankkinut itselleni keinoisää enkä keinoemoa kunnioitettavaksi. 4. käskyn selitysosan varassa ovat kaikki. Heidän tekoihinsa voi olla tyytyväinen tai tyytymätön. Jälkimmäisessä tapauksessa on minulla velvollisuus puuttua asioiden huonoon hoitoon.

Kirjoitin vastineen sosiaalijohtajalle 1993 päätöksestä alentaa kotihoidontuki omaishoidontueksi. Minulle maksettiin, otettiin verot päältä. Loppu perittiin isältä takaisin miinusmerkkisenä omaishoidontukena minun tekemästä työstä. Sain valitusosoitteen, mutta en osannut enkä jaksanut paneutua asiaan. Tuusniemen kunta on vastuussa tekemästään päätöksestä, johon asetus omaishoidontuesta antoi mahdollisuuden. Eduskunta sen salli silloin ja sallii tänä päivänä antaessaan rahaa kunnalle vanhusten hoitoon. Kunta kaikessa viisaudessaan käyttää rahat muihin tarkoituksiin. 

Sirkka Hämäläinen pitää puolensa ja sanoo: Minun veskaan ei kosketa. Pääsi oopperan riitoja ratkomaan eläkkeen, palkkatyön ja työuran jälkeen. Hänet on huomattu puolensapitäjänä. 
Presidentti Ahtisaari toivotaan sovittelemaan saamelaiskysymystä. Hänkin on pitänyt puolensa ja säästänyt koulutusrahastoa koskevan lain ehdoilla porkkanastipendin maksamisen. Ikä ehdoton 61/64 vuotta ja työhistoriaa ei ole kertynyt yrittäjälle, maatalousyrittäjälle, perhehoitajalle eikä omaishoitajalle. 
S-ryhmä kuuli rukouksen, tee minusta rauhasi välikappale. Ostan kallista ruokaa, josta S-ryhmä ilmoittaa sponsoroivansa Ahtisaaren rauhantyötä.  Minulle riittää. Kaikki minulle maksetut bonukset ja plussat olen moninkertaisesti maksanut etukäteen. Kun mikään ei riitä, maksaja ilmoittaa suuressa viisaudessaan, että pitäisi siirtää koko eläketili heidän pankkiinsa.

Saman kerran keksityn vaivan tarjoilee lääkäri, kysyessäni mikä minulle on tullut. 
Punkinpuremasta johtuvalle tulehdustilalle oli vastaus valmiina. Kulunut vanha akka, kun olin melkein liikuntakyvytön. Talvella potkurin ja kesällä pyörätuolin työntäminen jakoi polviin kohdistuvan rasituksen käsien varaan. Kun se loppui olin jalaton. Tekonivelet tutkimatta, kun en suostunut, mene psykiatriseen sairaanhoitoon. Joku parantajalääkäri näki kipuni ja hoiti syytä. Näin pääsin eläkkeelle, mutta ilman eläkepäätöstä. Heitä oli liian vähän hoitamaan asioita ajallaan.

Toisen kerran kipu yllätti vielä rajumpana. Sain vihdoin neuvon mennä verikokeeseen, jos se on borrelioosi. Lääkäri sairaanhoitajan avustuksella katsoo entisten kokeiden tuloksia. Kolesterooli on ollut korkealla enkä ottanut siihen lääkettä. Tulokset saatuani, kolesterooliarvo oli kohdallaan, mutta uutena löytyi borrelioosi. Lääkäri pyysi unohtamaan koko jutun. Hänen mielestään kaikilla länsimaislla on borrelioosivasta-aine veressä.
- Sitten varaan ajan oireen mukaan. Näin tein, mutta se aika meni lääkärin ilmoitukseen.
- Olen lähettänyt paperisi keskussairaalaan. Sieltä kutsutaan, jos kutsutaan. Kutsu tuli aikanaan ja sain antibioottitiputuksen lahtelaisena kotisairaalassa. Se on kokemuksena esimakua vanhuudesta, kun ei enää ole omien asioidensa hoitaja, tulee kotipalvelukäynnit avuksi. Viimeisenä ruoka-automaatti lentoeväineen. Sitten metrinmittaiset robotit, jotka nostavat ylös sängystä. Siksi lyhyet, etteivät pelota kuin 007:n rautahammas. 

Kouluissa pitäisi opettajien olla pieniä ja naisellisia, ettei murkkuikäinen otaisi miehen mittaa miesopettajasta. Opettaja tulee erotetuksi esinaisen taholta. Se onkin toisen roskapostauksen aihe.

Kävin hammaslääkäriasemalla kivuliaassa toimenpiteessä. Tulin kotiin hoippuen. Mittasin verenpaineen. Oli alhaalla ja sydämensyke kuin rasituksen jälkeen. Tulinkin tulokseen, että joka päivälle pitäisi olla maksettu kidutustilanne. Hoitaisi verenpaineen pois enkä tarvitsisi sitä puolikaspilleriäkään. Selkään puukottamisella on toiset vaikutukset. Puukottajalla on hyvä mieli niin kauan, kunnes toisin todistetaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti